През два дни от този месец - 11 и 12 декември, австрийската компания ЕВН ще връща желаещите да платят сметките си за изразходвана електроенергия. 

Ако си мислите обаче, че плащането ще ви се размине, жестоко се лъжете. Причината в затворените каси няма да е в добрите намерения на компанията да опрости задълженията на някои от длъжниците си, а заради профилактика.

"Поради техническо обновяване и подобряване на системата за обработка на данни, плащания за консумирана енергия към компанията няма да са възможни на следните дати: 10 и 11 декември, както и от 17 часа на 15 декември до края на 19 декември", обявиха от дружеството. 

На посочените дати няма да са възможни плащания за електро и топлоенергия към компанията нито на каси на „Български пощи“ ЕАД, нито по банков или по електронен път през интернет. Периодът за обновление на системата е избран така, че да обхване основно неработни дни с цел да се минимизира неудобството за клиентите.

Обновяването на системата ще позволи по-бърза обработка на информация и данни, което е част от подготовката на компанията за работа на свободния пазар на електроенергия.

TrafficNews.bg