Близки на 32-годишният Васко Стоев от град Етрополе се обърнаха със спешен зов за помощ към всички българи. Васко ще трябва да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция, а колкото по-бързо бъде събрана сумата за лечението, толкова по-скоро Васко ще може да бъде здрав и щастлив сред своите близки и приятели!
 
Той е едно прекрасно, младо и талантливо момче с много мечти. Той е музикант и танцьор, радвал безброй хора в цяла България със своята музика и танци. Но сега е поставен пред огромно изпитание за втори път в живота си!
 
През 2018 год. Васко претърпява тежка операция в „Медицински комплекс ДОВЕРИЕ“ като премахват стомаха и слезката му. Хистологичните му резултати показват, че е с тежката диагноза Лимфом на Бъркит.
Васко заминава на лечение в болница „Анадолу“ в Турция, където следват 8 химиотерапии в продължение на 6 месеца на стойност 250 000 лв. Резултатът след това е успешен и Васко оздравява. Това потвърждават и проведените след това профилактични прегледи.
 
На 23.11.2020 г., на поредния преглед и след прекаран Covid - 19, лекарите установяват, че Васко страда от остра миелоидна левкемия (АML). Според специалистите след химиотерапията на лимфомата на Бъркит е възможно при 0.18 % от случаите да възникне това заболяване. За съжаление Васко е от тези 0.18 %.
За да пребори коварната болест, Васко ще трябва да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция,
 
ЗА КОЕТО СПЕШНО ЩЕ СА НЕОБХОДИМИ ПОВЕЧЕ ОТ 200 000 ЛВ.
 
Може да направите Дарение по следната сметка:
ЦКБ АД Клон – Етрополе
IBAN: BG04 CECB 9790 40B2 2417 01
BIC: CECBBGSF
Васил Стоев Василев
Основание: Дарение за лечение
 
За да живее Васко, ще има нужда от нас и нашата помощ!
Нека в навечерието на Коледните празници отворим сърцата си за повече доброта и милосърдие!