Повече от 2 млн. лева бяха налети в Бунарджика през последните две години. С тях се промени целият облик на тепето, но по-точно неговото лице – от южната и източната част. От западната страна нещата продължават да бъдат занемарени.

Пловдивчанка сигнализира, че може да стане тежък инцидент на основната алея, където едн от подпорните стени се руши.

„Моят баща всеки ден ходи на Бунарджика на разходка и той е заснел снимките от пътя и от външната страна на стена ,която започва да се руши и падат камъни. Дано се вземат мерки, преди да е пострадал някой“, пише жената.

С въпросните 2  млн. лева основната алея така и не бе оправена. В поръчката  бяха включени реновирани зоните за отдих, озеленяването, алеите и осветлението. Самият път и дейностите по западната част на хълма  не бе включен в обществената поръчка. За цялостната им рехабилитация са нужни около 800 хил. лева. Тези пари обаче не са включени в Бюджет 2020.  

„Още през миналата година съм подал докладна към Община Пловдив за ремонт на основния път към върха на Бунарджика. КСС-то е около 800 хил. лева, което включва подмяна на ВиК мрежата, реконструкция на подпорните стени, както и обособяването на ново пътно легло и пренареждане на паважа. В момента паважът е върху 5-10 см пясък. През последните години пътят се компрометира все повече поради тежките сметовози, които минават по паважа”, обясни кметът на „Централен”  Георги Стаменов.

Поради това, че ремонтът не алеята не е започнал, не може да тръгне и влакчето към върха на тепето.