Трима души са пострадали при катастрофи през изминалото денонощие в Пазардишко. Вчера сутринта в района на местността „Стояново дере“ край Ракитово станала първата катастрофа. 18-годишен неправоспособен водач от Ракитово загубил управлението над товарен автомобил Рено. Последвал удар в дърво, при което пострадал пътуващият до него 17-годишен тийнейджър от родопското градче. Пострадалият е транспортиран и настанен във велинградската болница без опасност за живота. Неправоспособният шофьор е избягал от местопроизшествието.

Вторият инцидент е станал вчера след обед във Велинград. 34-годишна жена от курорта преминавайки през улицата с лек автомобил Хонда блъснала 6-годишно момче. Детето е транспортирано в пазарджишка болница с фрактура на крака, без опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол на жената управлявала колата са отрицателни.

Пешеходец е бил блъснат и в Пазарджик. Сигнал за случилото се бил получен в полицията около 19.00ч. 59-годишен пазарджиклия блъснал с Опел-а си неправилно пресичащият пътното платно свой съгражданин на 72 години. Възрастният мъж е настанен за лечение в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на няколко ребра без опасност за живота. И тук пробата за употреба на алкохол от страна на водача е отрицателна. И на трите местопроизшествия са извършени огледи, водят се дознания.