Тежка катастрофа стана преди минути на Карловско шосе, преди надлеза на Ален Мак. Това сигнализира читател на TrafficNews.bg, който бе на мястото на инцидента.

Причината - Лек автомоил "Мазда" се движи от кръстовището на улица „Дунав” и Карловско шосе. На светофара непосредствено преди надлеза, шофьорът решава да направи обратен завой. В същото време кола с марка "Рено" слиза от надлеза и удря Маздата странично. В следствие на удара тя се завърта два пъти, прескача тротоара и спира в градинката зад близкия блок.

На задната седалка на пострадалата кола е имало 14-годишно момиче. То е пострадало, но не е със сериозни травми. Има единствено рана на главата. На място е пристигнал екип на Спешна помощ, който е откарал пострадалото дете.

В момента на мястото се развихря спор за това кой е виновен. Според очевидци Маздата е отнела предимството на Реното.

„Не сме виновни според мен, защото няма знак за забрана на обратния завой”, коментира пред нашия читател шофьорът на Маздата.

Шофьорът на Реното е видимо притеснен. Той споделя пред насъбралата се тълпа от хора, преминаващи покрай инцидента, че се е движел с нормална за града скорост. Светофарът е светил зелено и Маздата се появила изневиделица.

Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Според КАТ шофьорът на Маздата е нямал право да предприема обратен завой.

Тежка катастрофа в район "Южен", която стана заради пиян шофьор - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg