ТИР ще избухне в пламъци днес в 12 часа в Пловдив! И не става въпрос за инцидент, а за протест от страна на превозвачите под тепетата, които се надяват да бъдат чути от Европа. Крайната мярка е срещу опитите през последните дни на Европейския парламент да бъде одобрен спорният пакет "Мобилност". 

Решението за „палежа“ бе взето късно снощи от Управителния съвет (УС) на СМП и е част от протеста им срещу всички дискриминационни мерки и техническите похвати за тяхното прокарване в отиващия си вече Европейски парламент.

Камионът ще бъде подпален днес в 12 часа, като ще бъде облепен с протестни лозунги срещу европейската регулация.

Гласуването днес  е пореден опит Пакет "Мобилност" да бъде приет от евродепутатите.

Транспортният бранш у нас нееднократно призова българските и европейските институции да предприемат мерки, защото това ще изяде хляба на 500 000 български семейства.

На два пъти те протестираха и зад граница, веднъж в Брюксел и веднъж в Страсбург, като към техните искания се присъединиха транспортни фирми от Румъния, Литва, Латвия, Естония.

Пакет "Мобилност" предвижда по-високи командировъчни за шофьорите, както и камионът и шофьорът да се връщат в страната на произход на всеки четири седмици.