Районният съд в Пловдив осъди на 1000 лева глоба пациент, който е нападнал екип на Спешна помощ в Окръжна болница. Инцидентът е станал миналата година, но делата срещу пловдивчанина са завършили преди дни.

Осъденият по Закона за дребното хулиганство е болен от множествена склероза, като всяка седмица му се е поставяла инжекция с медикаменти. След една от процедурите той отишъл при негов приятел, където изпил две бири, а след това и в автосервиз  - там консумирал мента със спрайт.

На мъжа обаче му прилошало и неговите познати се обадили на бърза помощ – те установили, че има много високо кръвно и го отвели в Спешния кабинет на Окръжна болница. След като се запознали със състоянието на мъжа, лекарите го оставили да изчака в неврологичното отделение, но в същото време постъпили пациенти с диагноза инсулт.

Лекарите започнали да преглеждат първо тях, което предизвикало гнева на пловдивчанина и започнал да крещи по тях.

 „Малоумници, ще ви…., идиоти, за нищо не ставате“, като си издърпал поставената система на ръката му. След това хванал медика за дрехите, започнал да го дърпа, след което го хванал за врата и го вдигнал във въздуха и започнал да го души.

Лекарят успял да се освободи от гневния мъж и бързо напуснал кабинета. Тогава изпадналия в истерия мъж скочил на медицинска сестра -  „Какво се разхождаш като шопар, ей сега ще претрепя и теб“ и тръгнал агресивно към нея.

Жената  успяла да избяга, а това време дошла и охраната. Наложило се да сложат инжекция с диазепам, за да може буйстващият мъж да се успокои.  След инцидента мъжът, осъзнал какво е сторил, се е извинил на персонала на медицинското заведение.

Въпреки това той е бил осъден на 1000 лева глоба, както и да покрие разходи по делото в размер на 680 лева.