29 май 2009 г. Спасовден. На връх Бакаджика край Ямбол са се събрали десетки хора, решили да посетят най-големия събор на тракийските дружества.

Датата остава черна завинаги. Автобус премазва и убива 16 души и ранява още 15. Трагедията е огромна. Датата е обявена за ден на национален траур.

Спасовден е и днес, макара да се мени всяка година, но събитията, които носи, продължават да образуват тъмен облак около цялата страна.

Денят е едва към средата си, а вече край Ямбол са станали три тежки катастрофи, в които са загинали трима души.

Преди часове на АМ "Тракия" в посока Бургас, в близост до пътния възел за село Зимница товарен автомобил се е забил в бетонна конструкция, научи TrafficNews. Шофьорът е загинал. Не е ясно каква е причината за инцидента.

Друг инцидент в приблизително същия времеви отрязък е станал на кръстовището до село Могила. Там са се сблъскали два автомобила.

По-рано днес ви съобщихме за друга катастрофа, случила се край село Лозенец, община Стралджа. Там живота си загуби 38-годишна жена. Автомобилът е напуснал пътното платно и се е преобърнал в канавката. Жената е починала на място.

Колата е била управлявана от 48-годишен мъж. В нея е имало и още един спътник. Оцелелите при ПТП-то са били откарани в болница. Взета е проба за употреба на алкохол, която се е оказала отрицателна.

10 години след тежкия инцидент на Бакаджика, Спасовден продължава да взима жертви при пътни произшествия.