Чадър над Мартин Божанов-Нотариуса няма и няма и как да е имало, защото всеки един акт на прокуратура подлежи на обжалване и ревизия от по-горна инстанция - в случая Софийска градска прокуратура.

Това заяви ръководителят на Софийска районна прокуратура в оставка Невена Зартова на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около Нотариуса.

Тя посочи, че е извадила всички преписки и досъдебни производства, водени срещу Нотариуса, но всички те са били преди 2020 г. - преди самата Зартова да заеме поста административен ръководител на СРП. "Да се търси персонална отговорност към мен и че лично аз съм осъществявала чадър над Нотариуса, не отговаря на истината и не е вярно", отрече Зартова.

Нито една от 20-те преписки и досъдебно производства не е била разпределяна от предишни административни ръководители в СРП.

Съдия Цариградска обвини Невена Зартова за чадъра над НотариусаПолучила е заплаха, че мъжът и децата ѝ ще бъдат с бетонирани крака на дъното на язовир