Състоянието на две от децата, пострадали от вчерашната катастрофа на бул. "Владимир Вазов" в столицата, остава тежко, съобщиха от "Пирогов".

Най-тежко ранените момче и момиче на 15 и 17-годишна възраст са настанени именно там.

При тужкия удар те също са паднали от моста, след като вчера "Мерцедес" помете четири деца в близост до стадион "Георги Аспарухов" и ги запрати в канала на минаващата река.

17-годишното момиче е с тежка височинна травма на кръста и няма никаква чувствителност на ръцете и краката. Опасенията на медиците са, че може да остане инвалид.

15-годишното момче пък е с открита фрактура на крака и е оперирано по спешност.

Другите две момичета са с по-леки наранявания и остават за наблюдение в "Пирогов".

Шофьорът не е пострадал. Засега няма категорична яснота за случилото се на пътя, полицаите продължават да разследват тежкия инцидент.

Една от версиите гласи, че преминала на червен светофар лека кола "Алфа Ромео" е предизвикала инцидента с "Мерцедес"-а, разказаха пред TrafficNews свидетели на екшъна.

20-годишният шофьор на се опитал да избегне удара, но връхлетял върху пешеходците.

Шофьорът на "Мерцедес"-а и неговата спътница също са дали показания, че са били засечени от друга кола на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и улица Васил Кънчев", близо до стадион "Георги Аспарухов".

Направените проби за алкохол и наркотици на водача са отрицателни, съобщиха от полицията.

"Алфа Ромео" минава на червено и засича шофьора, помел 4 деца в СофияОперират двама от ранените тийнейджъри, другите остават под наблюдение в "Пирогов"

20-годишен с мерцедес блъснал децата, две са паднали в реката17-годишно момиче е с потрошен кръст, другите пострадали са със счупени крайници

Мерцедес помете 4 деца на пешеходна пътека в СофияСлед това колата се преобърнала в коритото на рeка Перловска