20-годишен шофьор е карал "Мерцедес"-а, който помете три момичета и едно момче на булевард "Владимир Вазов" в столичния квартал "Подуяне" . Две от пострадалите деца са паднали от моста в близката река Перловска.

От удара в бетонното корито 17-годишно момиче е с фрактура на кръста и няма чувствителност в крайниците. Другото паднало момиче (15 г.) е с отворена фрактура на стъпалото. Пострадало е и 17-годишно момче. То е с контузия на бодбедрицата, а четвъртото дете - момиче на 16 г., е със счупен глезен.

Всички са откарани в "Пирогов".  Шофьорът каза, че е карал с 50 км/ч, но е бил засечен от друг автомобил. На място той е тестван за алкохол и наркотици, видя TrafficNws.

Момичето, което е пътувало в мерцедеса също разказа, че внезапно пред тях  е изскочила друга кола и това е довело до инцидента.

Камерите до кръстовище, където е станалр инцидента, обаче не са заснели момента преди удара, защото не са насочени в тази посока, обясни Красимир Димитров, началник на "Аварийна помощ и превенция" към Столична община. Преди време на същото място отново кола е излетяла от парапета и е паднала в коритото на реката. Тогава причината е била прекалено голямата скорост, с която шофьорът е навлязъл в кръстовището на бул. "Вазов" с улица "Васил Кънчев".

Кран извади от коритото марцедеса, който е доста смачкан от удара. 

 

Мерцедес помете 4 деца на пешеходна пътека в СофияСлед това колата се преобърнала в коритото на р. "Слатинска"