Преминала на червен светофар лека кола "Алфа Ромео" е предизвикала инцидента в столичния квартал "Подуяне", при който "Мерцедес" блъсна четири деца и падна в коритото на река Перловска. Това разказаха пред TrafficNews свидетели на екшъна, който прати в "Пирогов" пострадалите три момичета и момче.

20-годишният шофьор на немската кола се опитал да избегне удара, но връхлетял върху пешеходците. От полицията все още разследват случая и нямат окончателно становище какво се е случило. 

Шофьорът на мерцедеса и неговата спътница също са дали показания, че са били засечени от друга кола на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и улица Васил Кънчев", близо до стадион "Георги Аспарухов". Направените проби за алкохол и наркотици на водача са отрицателни, съобщиха от полицията. 

Четиримата тийнейджъри, пометени от мерцедеса, в момента са в стабилно състояние е без опасност за живота, заявиха пред  TrafficNew от "Пирогов". Две от момичетата бяха повлечени от колата и паднаха върху бетонното корито на реката под моста.

Най-тежко пострада 17-годишна ученичка, която е със счупване в областта на таза и подбедрицата и с комоцио. Тя ще бъде настанено в Детска реанимация. „Ще бъдат направени допълнителни изследвания и при добра стабилизация ще бъде оперирано в рамките на 24 часа“, обясни шефът на "Пирогов" професор Асен Балтов. 

„Едното момче е на 16 години, то е със счупване на капачката на коляното и глезенна става. То предстои да бъде оперирано в следващите часове“, добави той. Другите две момичета на 15 години са в по-леко състояние, но въпреки това остават под лекарско наблюдение заради травмите, които имат. „Едното момиче е с разкъсна контузна рана в областта на коляното. Другото момиче е с навяхване на глезенната става“, каза още проф. Балтов. 

Т

20-годишен с мерцедес блъснал децата, две са паднали в реката17-годишно момиче е с потрошен кръст, другите пострадали са със счупени крайници