Помните ли 21-годишната Антония Чикова, която скочи пред товарен влак в Бургас, а локомотивът отряза двата й крака? Има добри новини за момичето с тежка съдба - екип от столични специалисти, начело с доайена в протезирането Димитър Ненчовски, пристигна в Бургас, за да вземе проби за протезите й.

Екипът е осигурен от Сдружение Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране. Протезите ще са готови след 2 седмици, уточниха столичните специалисти, цитирани от "24 часа".

Въпреки тежката си съдба, Тони посрещна медиците с лъчезарна усмивка, обнадеждена, че скоро ще дойде моментът, в който пак ще стъпи на крака. След това тя ще трябва да премине през труден период на адаптация. Първият етап ще бъде в отделението по рехабилитация към УМБАЛ Бургас. Едва когато младото момиче свикне с новите си крака, ще замине на специална рехабилитация в София, обясниха от сдружението.

Междувременно Антония започва да изработва мартенички и бижута, които ще се продават на специален щанд в центъра на Бургас. Така самата Тони ще си помогне в набирането на средства за лечение и възстановяване.

Два месеца след отчаяния опит да сложи край на живота си, скачайки пред влак в Бургас, Антония Спасова се чувства много по-уверена, с огромно желание да води отново пълноценен живот. Най-голямото желание на 21-годишната Антония след протезите е да си намери работа. От малка тя е свикнала да се справя сама с житейските трудности, след като е изоставена от родителите си и израства в социални домове за сираци.

Момичето иска и да учи социални дейности, за да помага на деца със съдба като нейната.

Открита е дарителска сметка на нейно име, с която да бъде подпомогнато лечението ѝ:

ІBAN: BG30ЅОMB91301010002908
BІC: ЅОMBBGЅF
Oбщинcкa бaнка АД
Основание: Лечение на Антония Спасова Чикова