Главна дирекция Национална служба „Полиция“ (ГДНСП) вече има четвърти зам. директор. Няколко дни след като директорът на Областната дирекция на полицията в Хасково старши комисар Венцислав Кирчев оглави дирекцията, той е изтеглил в София и досегашния началник на Икономическа полиция ст. комисар Ангел Дулев. 

Кирчев и Дулев Двамата се върнаха в Хасково през юни 2021 година, след "заточение" в Кърджали. Припомняме, че още по-рано Дулев бе началник на районното управление в Димитровград.

Увеличаването на щата противоречи на първоначалните заявки от страна на управляващите за съкращения в администрацията. Информирани източници от МВР обаче твърдят, че оставането на бившия директор на пловдивската полиция Атанас Илков, който в момента също е зам. директор  в ГДНСП, е под въпрос. 

Промените в професионалното пръководство продължават. Служители от министреството отчитат като показателна липсата на главния секретар Петър Тодоров от Консултативния съвет по национална сигурност снощи. На него присъстваха министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и шефовете на служби. 

Обрат! Комисар Илков остана само 3 дни шеф на ГДНП, постът бе зает от директора на ХасковоПротуберансите в МВР продължават с пълна сила