На тържествена церемония доц. д. ик.н. Иво Димитров бе удостоен с престижната награда „Мадарски конник“ лично от президента на Международната полицейска асоциация, г-н Богоев. Отличието е признание за значителния му принос в областта на науката, културното сътрудничество и партньорството между образователните институции и държавните органи.

Доц. Димитров е познат не само с академичната си дейност, но и с активната си роля в социални и образователни проекти. Един от последните му успехи бе участието в подписването на меморандум за съвместна дейност между Община Златоград и Университета по хранителни технологии. Този меморандум, подписан между кмета на Златоград, г-н Мирослав Янчев, и ректора на УХТ, проф. д.н. Галин Иванов, предвижда разкриването на филиал на УХТ в Златоград. Според доц. Димитров, проектът ще създаде нови възможности за развитие на региона, привличайки както местни, така и чуждестранни студенти.

Наградата „Мадарски конник“ е символ на признание за изключителни заслуги и е отдадено на доц. Иво Димитров не само за научните му постижения, но и за всеотдайната му работа по проекти, насочени към културно и академично сътрудничество.

„Това е една висока чест за мен, която приемам с благодарност и отговорност към бъдещето на българското образование и наука“, сподели доц. Димитров след церемонията.

Съвсем наскоро, на среща в Университета по хранителни технологии, с участието на председателя на Съвета на настоятелите, проф. Пламен Моллов, и зам.-ректора доц. д.н. инж. Кирил Михалев, бе обсъдено началото на съвместната дейност по създаването на филиала в Златоград. Филиалът ще предлага не само специализирано обучение, но и възможности за кулинарни изследвания, което ще укрепи позициите на Златоград като културен и образователен център в региона.