Първата среща в Министерския съвет на работната група, която премиерът Кирил Петков създаде, за да дебатира бъдещето на COVID сертификата, приключи скоропостижно. Тя бе прекратена половин час след началото по настояване на проф. Радка Аргирова.  Причината бе, че представители на "Възраждане" излъчваха тайно заседанието. След като бяха разкрити, представителите на партията се позоваха на  текстове от Закона за авторското право, според който участниците в заседанието били публични личности на публично място и по тази причина нямало как да предявят претенции, че не искат да бъдат снимани. 

За създаването на работната група представители на "Възраждане" и Кирил Петков се разбраха на 14 януари, когато се срещнаха заради организирания от партията протест пред Народното събрание с искане сертификатът, нужен за участие в редица мероприятия, да отпадне. Идеята бе в нея да участват експерти, част от които подкрепят мярката за въвеждането на COVID сертификатите, а останалите - не. Групата имаше поставен срок до 2 февруари да даде предписания как да се процедира с изискванията за сертификат занапред и да подготви доклад до премиера. Дни по-късно Петков съобщи две условия, при които сертификатът да отпадне.

Според Аргирова за пълно протоколиране на срещата са били предвидени двама служители, което гарантира пълнота и обективност при документирането й. От партията на Костадин Костадинов възразиха, че излъчване на заседанието на живо би било в полза на "прозрачността" при воденето на разговорите.

По-късно от "Възраждане" дадоха брифинг в кулоарите на парламента, на който присъстваха Деян Николов, председателят на партията Костадин Костадинов и Атанас Мангъров. На него Николов сравни срещата с дебатите по политики, които водеха участниците в коалицията преди подписване на споразумение за управление на страната. Те бяха излъчвани на живо онлайн. Николов призова премиера Кирил Петков да излезе с позиция дали трябва да се излъчва всичко, което се случва в работната група. След това от "Възраждане" ще определят как ще процедират оттук нататък.