Екипи на Столичната община и район Слатина започват проверка на постройките на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Още през 2012 г. в общината са имали сигнал, че на терасата покрив е имало постройки, без нужните документи, но тъй като предишният собственик не е допуснал инспекторите, папката с проверката е прибрана и е отлежавала с години.

Кметът на район "Слатина" коментира сега пред bTV, че се надява Пламен Георгиев да не постъпи като предишния собственик и да осигури достъп за проверката. Тя ще отнеме 2 седмици.

Онова, което се установи като незаконно, трябва да бъде съборено от собственика в срок между 1 и 3 месеца.

Отворен обаче остава въпросът защо общината не е правила нищо с години.

В разгара на "Апартаментгейт" се оказа, че шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев декларира придобивката си като апартамент от 156 квадрата плюс тераса с площ 48 квадратни метра. Плаща за имота 293 хиляди лева. Това е много по-ниска цена от данъчната му оценка, която е над 450 000 лева.

В имуществената декларация обаче не е отбелязана една част от имота, която фигурира в нотариалния му. А именно застроена площ от 16 квадратни метра, състояща се от галерия и баня-тоалетна, и тераса – плосък покрив, с площ от 186 квадратни метра.
От нотариалния акт става ясно, че Георгиев живее в апартамент на три нива или т.нар. тризонет.

Дни по-късно, след като главният прокурор разпореди проверка на имотите на знакови фигури от властта, а и след като премиерът Бойко Борисов ги призова да хвърлят оставки, или да излязат в дъги отпуски, шефът на КПКОНПИ обяви, че излиза в заслужен годишен отдих.

БСП с процедура за смяна на шефа на КПКОНПИ Пламен ГеоргиевЧервените събраха и внасят подписите, но не влизат в парламента

Сотир Цацаров разпореди проверка на жилището на Пламен ГеоргиевЩе бъдат проверявани и синът на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов

Борисов за "Апартаментгейт": Замесените от съдебната система да излязат в отпуск!Прокуратурата разследва председателя на КПКОНПИ и жената на Лозан Панов