Павел Геренски не изкара и седмица в Пловдив, след като бе въстановен като директор на Митница "Тракийска". Ексдиректорът на регионалното звено е новият зам.-директор на Агенцията, гласи нова заповед на министъра на финансите Асен Василев. За заместник-директори са назначени още Лъчезар Кръстеви Румен Данев. Освободени са досегашните заместници Борислав Борисов и Георги Александров. Припомняме, че преди да заеме длъжността, Александров бе директор на пловдивската структура. Той бе назначен след уволнението на Геренски, но прекара само месец в града на тепетата. 

Самият директор на "Тракийска" бе възстановен на поста си преди броени дни, след тригодишна съдебна сага. Това стана възможно, след като магистратите от ВКС се произнесоха по заведеното от него дело, обявявайки уволнението му за незаконно. В София Геренски ще ръководи ресор акцизна дейност и методология и информационни системи. По информация на TrafficNews.bg на стола му в Пловдив ще седне Евелина Харизанова, която има дългогодишен стаж като ръководител на отдел "Митническо оформяне".

Окончателно: Възстановяват на работа уволнения шеф на пловдивската митницаСпоред ВАС освобождаването на Павел Геренски е незаконно

На втория зам.-министър Лъчезар Кръстев е възложен ресор митническа дейност и методология и митнически лаборатории. Лъчезар Кръстев е роден на 04.05.1969 г. Почти целият му професионален опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване е от 1991 г. до 2014 г., като заема различни позиции в специализираната администрация и ръководни постове като началник отдел, началник на митнически бюра Обеля и София – Изток и заместник-директор на Агенция „Митници“. След напускане на митническата администрация е работил в областта на спедицията и логистиката. Има висше икономическо образование, придобито в Стопанска академия „Д. А. Ценов" – Свищов, следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС и специализация по икономика в Германия. Владее немски и английски език.

Румен Данев е назначен с ресор митническо разузнаване и разследване и правна дейност. Румен Данев е роден на 29.10.1958 г.  Работил е в районен съд Костинброд и като юрисконсулт. Работа в Агенция „Митници“ започва през 1995 г. на експертна длъжност. От 2000 г. до 2009 г. е директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване". След напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности. Магистър по „Право" - завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски".