47-годишният фотограф Теодор Николов от Варна стана хит в социалните мрежи, но си докара проверка от полицията заради заплахи към премиера Бойко Борисов.

На 26 март мъжът пуснал във Фейсбук своя снимка с пушка, която прилича на снайпер. Към нея добавил бруталния текст: "Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!".

В неделя вечер БНР пусна страховито съобщение, че МВР разследва заплаха за живота на премиера в социалните мрежи. До тогава вече Теодор беше събрал под войнственото си фото хиляди коментари, предимно силно присмехулни. Особено заради чехлите с дупки на големите пръсти и странната прическа, тип разплетена дамаджана.

Междувременно от агенция ПИК се похвалиха,  че службите са се задействали и полицията е проверила заплахите след тяхна публикация. Сигналът за поста в социалната мрежа бил получен от техен читател.

 Полицаи от Варна са беседвали с Теодор Николов, за да се уверят дали наистина има намерение да стреля по политици, написа и "24 часа".

Проверката установила, че пушката е пластмасова, а варненският чешит обичал редовно да попържа политиците в своя профил. Близките му пък го определят като напълно безобиден зевзек със странно чувство за хумор. Той работи като фотограф и оператор в местна агенция и често може да бъде видян да снима сватби. Женен е, има дете.

Теодор е познат сред почитателите на хеви метъла в морската столица, където често посещава концерти на групи от този стил. 

Постът на проверявания за заплахи към Бойко Борисов не е единственият със същата пушка. Купил я наскоро. На едно от клипчетата е поставил мобилния си телефон до нея, на който се излъчва видео от изказване на Цветан Цветанов.

Теодор Николов е онлайн радетел за движение на жълтите жилетки в България по примера на френските, разкрива фейсбук профилът му. Той следва телевизиите на БСП, Атака и НФСБ, но няма определени политически пристрастия. В коментар под поста с пушката го питат: “За Корнелия и Доган нищо не казваш?”. “И за тях безплатно”, отговаря Николов.

Теодор Николов беше един от протестиращите срещу сметките за ток във Варна през 2013 г. Тогава снимаше шествията с камерата си. той е един от последните варненци, които са видели Пламен Горанов, преди да се самозапали пред общината. Снимал го е по време на негово изказване, а според свидетели го е провокирал да говори още и по-остро.

Теодор Николов не е първият фейсбук потребител, който е проверяван от службите за сигурност заради заплахи към премиера Бойко Борисов. През август 2017 г. Васил Коцев от София описа в социалната мрежа как полицаи от ГДБОП са го отвели в службата и са го накарали да се подпише, че повече няма да заплашва премиера.

След това лично Бойко Борисов се обади на Коцев и му се извини за неудобството, което са му причинили. Коцев е охранител, фен на ЦСКА и русофил. Пред “24 часа” тогава той заяви, че Борисов е постъпил мъжки като казал “Извинявай”, защото много други политици не познавали тази дума. За дни Васил Коцев се превърна във фейсбук звезда. Вероятно сега същата участ ще споходи и Теодор от Варна, който вече се радва на прозвището Бойкоубиеца в нета.

Мъж отправя заплахи за живота на Бойко Борисов във Facebook, полицията го проверява"Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно!" е написал Теодор Николов от Варна