Благотворително събитие със спортен характер събира средства за семейство в трудно положение. То ще се проведе в Перник, организирано от БалканЪ Геймс. 24 мъже и жени ще се изправят едни срещу други на арената, за да премерят своите физически и психически способности.

Събитието има за цел да обедини перничани, които да се включат в каузата, за да помогнат и финансово и морално на Борислав, който е на 7г. с диагноза: умерена умствена изостаналост и баща му Мирослав Методиев на 39г., който страда от множествена склероза.

„Семейството живее изключително трудно и мъчително всеки ден, те нямат достатъчно финансова стабилност за необходимите лечения. Затова каним всеки, който иска да се включи в каузата, без значение като играч на арената или като зрител. Нека всички заедно да вдъхнем надежда на младото семейство“, пишат организаторите.

Средствата, от които семейството се, нуждае са 46 000лв..

Историята им, споделена от майката на Боби:

Преди да Ви разкажа моята история ще ви благодаря, защото здравето е най-важно и скъпо. Аз съм Милица. Мъжът ми е Мирослав и сме от град Перник. Ние сме родители  на     едно прекрасно слънчево дете Борислав, който е на 7годинки, заченат е нормално с нормална бременност. Роден е две седмици преди термина по естествен начин с нормално тегло и ръст с умерена асфиксия.

Бързо се възстановихме, бяхме изписани на 5 ден. Борислав беше спокойно бебе с леко забавено физическо развитие. Направихме консултация с детски невролог и му провеждахме нужната рехабилитация, за да проходи.

На 1година и 6месеца проходи, преди това започна да си държи главичката и да гука. Но защото беше по-пълен, започна да седи и от по-късно. На 8 месеца се опитваше да казва баба и мама.

След поставяне на ваксина на 1 година и 2 месеца спря да обръща внимание, спря да се обръща, когато го повикаме по име, спря да обръща внимание на играчките. А с времето, както ядеше всичко, изведнъж спря и стана избирателен към храни.

Направихме консултация с детски психиатър и клиничен психолог и от там ни казаха, че е с тежка умствена изостаналост и генерализирано разтройство на развитието със значително нарушено ниво на функциониране F84.8.

Светът ни се срина. Не можехме да повярваме, че това ни се случва и защо на нас. Борислав посещава два пъти седмично логопед, психолог и ерготерапия. Мъките и Борбата ни не спират до тук. Мъжа ми, бащата на Боби, е болен от автоимунно заболяване – множествена склероза. Нашето ежедневие всеки един ден е борба за нас и моето семейство.

В ДГ се работи също с ресурсен учител психолог и логопед. Също така сме опитвали терапия с баро камера и има напредък, но малък и то благодарение на терапиите. които посещава.

Нашата надежда е терапия с вливане на стволови клетки във Сърбия – Нови Сад, Болница P.AR.K.S. Оттам идва информация за десетки деца с аутизъм, които са значително по-добре.

Затова мили и добри хора, много ви моля да ни подарите малко лъч надежда за нашия син и малко светлина, за да има по-добро и достойно бъдеще. Сумата е непосилна за нашето семейство. Моля да отворите сърцата и да ни подкрепите в нашата борба. Бъдете Здрави и Благословени!