Шестима са хоспитализираните след сблъсъците между протестиращи и полицай в София. Това стана ясно по време на извънредна пресконференция на Спешна помощ. По думите на медиците 45 лица са потърсили лекарска помощ в различни лечебни заведения. От тях, 38 души са транспортирани с линейки към Спешните центрове, а 6 от тях са хоспитализирани.

„22 лица са прегледани в ИСУЛ. От тях единайсет са служители на МВР. Един от тях е с травма на китката, 10 са насочени към очна клиника. Имаме и един пострадал оператор от националните телевизии. Той е също е в очна клиника. С полицейски кордон е докаран протестиращ, който е настанен в клиниката по спешна токсикология – обгазен. Имаме постъпили и в МВР болницата – жена с травма и служители на реда. В Пирогов – 8 души са преминали прегледи. Жена с травма на китката, мъж с рана на главата в следствие на удар с бутилка. Още един мъж с травми, който твърди, че е бит и обхазен от сълзотворен газ. Трима полицаи са с изгаряния на роговицата”, заяви д-р Данчо Пенчев – шеф на РЗИ София.

Той добави, че това са данни към 14:00 часа. От думите му става ясно, че сред настанените в лечебни заведения са двама полицаи, двама репортери и четирима цивилни.

„В Първа многопрофилна болница имаме един хоспитализиран, в ВМА – 1 мъж и в МВР болница – 4 души”, допълни д-р Пенчев.

Шестима от пострадалите, които са прегледани и освободени от болниците, са арестувани.