Бившият финансов министър Владислав Горанов не губи и минута и посред лято само дни, след като се раздели с министерското кресло, регистрира собствена фирма. 

Финансистът е положил подпис върху Учредителния акт на новото дружество "Трилема Кансълтинг" ЕООД на 12 август. Едноличен собственик на капитала от 5000 лева е Горанов. По всичко личи, че бившият финансист №1 е решил да заложи на експертизата си, предлагайки я в помощ на нуждаещите се.

Като предмет на дейност на дружеството е разписано "Консултантски услуги в областта на публичните и частните финанси, управлението и структурирането на предприятия, търговска дейност в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество, както и всякакви други дейности, разрешени от българското законодателство при съобразяване и спазване на всякакви лицензионни, регистрационни или други изисквания".

Новата фирма е със седалище в София, като за адрес на управление е представен апартамент на 10-тия етаж на ул. "Одрин". 

Справка в търговския регистър показва, че Горанов още не е заличен като представител в качеството си на министър на финансите на "ЦЕНТРАЛЕН ДЕПОЗИТАР" АД. Това обаче трябва да се случи до дни. 

Припомняме, че Горанов бе освободен от Кабинета Борисов 3, след като през 2009 започна като зам.-министър, а през следващите мандати зае титулярното място. След оставката, финансистът можеше да се върне като депутат в Народното събрание, но той категорично отказа, което предвещаваше началото на частна практика.