Две фирмени бази станаха заложници на частни съдебни изпълнители, след като собствениците им задлъжняха. 

С първоначална цена от 1 милион и 158 хиляди лева частен съдебен изпълнител е пуснал на търг промишлен комплекс на големият производител на паркети "Амби - АБ". Имотът се намира в Карлово и се разпростира върху 13 декара

Заедно с терена обект на продажба са над 7 сгради с над 4000 кв.м. РЗП. В него има складови, промишлени и административни имоти. 

Срещу фирмата за паркети, собственост на Богдан Димитров, се водят изпълнителни дела. В следствие на това върху имота има възбрани, а отделно и договорна ипотека на стойност над 700 хиляди лева. Върху фирмата има наколжени няколко запора, включително от Националната агенция по приходите и от банка. Отделно справка в Имотния регистър показва, че има залог на дружествен дял за 370 000 евро, т.е. в размера на договорната ипотека. 

Началната тръжна цена представлява 80% от пазарната оценка на имота. Очаква се търгът да се проведе между 22.11.2021 до 22 декември, а ден по-късно ще стане ясно дали има нов собственик на имота. 

Вторият обект се намира в индустриалната зона на Асеновград и е собственост на бившето общинско строителни предприятие БКС Асеновград ЕООД. През 2008 г. фирмата е приватизирана и в момента е със 100% частен капитал, собственост на "ВИАСТРОЙ" АД. Дружеството към днешна дата е собственост на Сашо и Милена Желязкови и Атанас Колчев. 

Имотът от 43 дка, върху който преди са се разполагали редица производствени сгради, вече е далеч по празен. Върху него се води, че съществуват 9 постройки, но някои от тях вече са се срутили от времето. 

Върху "БКС Асеновград" ЕООД тегнат няколко запора от НАП за над 25 хиляди лева с лихвите, от банка за 404 хиляди лева и от частни кредитори. Има и залог на дружествен дял. 

Първоначалната цена, от която ще започне наддаването за имота, е 2 621 439 хиляди лева, а търгът ще се проведе между 15 ноември и 15 декември. Ден по-късно ще има и развръзка - отваряне на оферти, ако има такива. 

Обектът в Карлово: