Wizz Air стартира първите си полети от и до Пловдив. Това съобщиха от компанията днес.

Aвиокомпанията ще оперира три изцяло нови маршрута от Града на тепетата до Лондон, Дортмунд и Меминген. Първите полети са насрочени за началото на ноември 2021 г.

Курсове до дестинациите ще се извършват съответно 3 и 2 пъти седмично, чрез което ще се предостави удобна възможност както за ваканция, така и за бизнес пътувания. Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на авиооператора. Полетите стартират на атрактивни цени от 38.99 лв.

До момента авиопревозвачът изпълняваше курсове от София, Варна и Бургас, а надеждите са добавянето на Пловдив към мрежата да подпомогне и икономическото развитие на региона, както и да допринесе за развитието на местния туризъм/

Локациите, които може да достигнете от летище Пловдив и обратно:

Лондон, Англия - един от градовете, които е задължително човек да посети поне веднъж в живота си. Със своята 2000-годишна история градът предлага изобилие от красиви причини да го изберете като следващата си дестинация. Независимо дали търсите исторически забележителности или архитектура, вкусна храна или футбол, незабравими партита или модни ревюта, в Лондон има всичко.

Германската перла Дортмунд пък е популярна най-вече със силния си футболен отбор и бирата, но може да предложи много повече. Градът изненадва своите посетители с разнообразие от интересни културни забележителности и музеи. Туристите са привлечени и от многобройните открити зелени площи и паркове в Дортмунд – половината от града се състои от градини, земеделски земи и паркове.

Меминген, Германия - въпреки че не е толкова популярна туристическа дестинация, също може да ви изненада много. Историята му датира още от ерата на Римската империя. Старият град с многото си кралски дворове, замъци и патрициански къщи, дворци и укрепления е един от най-добре запазените в Южна Германия. Поради близостта си до региона Алгой, той е притегателен център и за туристи, които планират да посетят Баварските Алпи или Боденското езеро.

„Изключително сме развълнувани и щастливи да посрещнем Пловдив в нашето голямо семейство и да започнем да летим от този красив български град. Днешното разширяване на нашата мрежа допълнително подчертава ангажимента ни към местния пазар и амбицията ни да предложим на българските пътници все по-интересни и безопасни възможности за пътуване до нови дестинации както с цел ваканция, така и бизнес. Убедени сме, че нашите нови полети, супер атрактивни цени и засилени мерки за безопасност ще допринесат и за развитието на местния туристически сектор. Нашият приятелски настоен екипаж вече е готов да посрещне с усмивка зад маската първите пловдивски пътници на борда на Wizz Air“, посочи Андраш Радо, старши мениджър корпоративни комуникации.