Имението в Марково и ресторанта на известния бизнесмен Георги Хасърджиев е пуснато на търг от частния съдебен изпълнител Стефан Горчев. Финансов крах е в основата на изпълнителното дело, заведено срещу концесионера на стадиона на ФК "Сокол" в Марково. Хасърджиев е потънал в дългове към банка, които не може да изплати. 

До скоро бившият следовател, бизнесмен и ресторантьор се е ширил върху близо декар в пловдивския Бевърли хилс. Той стопанисваше и местната кръчма в Марково. Хасърджиев нашумя с обвиненията си, че е подслушван от ДАНС и ГДБОП и притиксан от НАП-Пловдив, след като данъчните му поискаха над 3 милиона ДДС, непризнавайки сделки с чуждестранни фирми, а бизнесменът стъпи в безкончена съдебна битка да доказва, че доходите му от международна търговия, както и сделките са законни.

Към днешна дата голяма част от бизнес портфолиото на Хасърджиев е порехвърлено на жена му Петя и на 25-годишния му син Жоро, както и на трети лица. Междувременно обаче ипотека върху имотите му в Марково остава необслужване. Ресторантът и къщата му са оценени за близо 1,5 милиона лева, ала търговете по закон ще започнат от 80% от пазарната стойност на имуществото. 

Ресторант "Марково" с РЗП от 700 квадратни метра, включващ  зимна градина, барбекю и покрита лятна част от ресторанта, е разположен върху 1,5 декара терен в центъра на предградието. Той е оценен на 885 хиляди лева, а бъдещите купувачи ще могат да дадат предложение над първоначалната цена от 708 хиляди лева. Имотът е в активите на една от най-известните фирми на Хасърджиев "Мултикомерс-97" ЕООД, на която в момента Георги е управител, а жена му собственик на капитала. 

Апетитният жилищен имот на известната фамилия включва двуетажна къща в стил лукс от 90-те години на миналия век, гаражи, както и голяма градина с басейн, беседка, барбекю и други екстри. Бутиковото жилище е оценено нa 575 хиляди лева, а търгът за продажбата му ще започне от 80% от пазарната оценка, а именно 460 хиляди лева.

Предстои наддваването да продължи до 16 декември, а след това при налични оферти ще бъде обявен новият собственик на имението.