Турция проявява интерес към летище Пловдив за карго транспорт. Това стана ясно по време на срещата, която се провежда в момента в сградата на Областна управа. На нея присъстват кметове и представители на Община Пловдив, Марица и Родопи, както и на ръководството на летището. Гост е и генералният консул на Турция Корхан Кюнгерю.

Целта на форума е да се набележат мерки за подобряване на транспортните връзки от и към летище Пловдив и съседните градове.

„Летище Пловдив го чака добро бъдеще” , започна областният управител Ангел Стоев и примни, че в момента текат процедури за установяване на собствеността на части от аеропорта.

Преди малко повече от седмица турският бизнес е проявявил интерес към летище Пловдив, а от Областна управа са съдействали за контакт на турското консулство с ръководството на летището.

"При една от първите ми срещи като областен управител с генералния консул на Турция Корхан Кюнгерю той потвърди, че има интерес от страна на турския бизнес към използването на летището и ме помоли да съдействам. Преди 10 дни отново ни потърсиха и направихме контакта", допълни Стоев.