Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи очаква пакета "Мобилност" да не бъде приет утре от Европарламента в Страсбург.

Пред камерата на TrafficNews Йордан Арабаджиев обяви, че очаква стотици негови колеги от България и чужбина да се присъединят към протеста им във френското градче.

"Утре сме във Страсбург. Очакваме над 700 души да подкрепят нашия протест. Очаквам да спечелим, макар и с малко", категоричен бе той.

Арабаджиев с възмущение коментира отсъствието на трима родни евродепутати (Неджми Али, Светослав Малинов и Николай Бареков) от вчерашното гласуване в пленарната зала, където предложението за гласуването на пакета "Мобилност" бе прието с 156 срещу 154 гласа.

Малинов се извини, че не е успял и обясни, че полетът София- Франкфурт е закъснял с 1 час.

Али все още не е коментирал казуса, докато Бареков открито заяви, че не одобрява поведението на българските транспортни босове, които принуждавали работниците им  да живеят 90 дни в кабината и да ползват тоалетните на бензиностанциите за мизерни заплати.

"Третият евродепутат (Бареков – бел.ред.) е политическа проститутка и аз въобще не искам да го коментирам!", отсече Йордан Арабаджиев.

Какво каза още изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи пред нашата камера, вижте във видеото на TrafficNews.bg.