Пловдивският бизнесмен Георги Хасърджиев отново е изправен пред угрозата да се раздели с тузарското си имение в Марково. 

Хасиендата в Квартала на богатите попада в капана на стари дългове към банка. Именно борчовете и заведено изпълнително дело стават причина за втори път апетитния имот на бившият следовател, бизнесмен, ресторантьор и концесионер на стадиона на ФК "Сокол" в Марково, да бъде обявен на търг. Този път къщата е изкаранa на тезгяха от частния съдебен изпълнител Тодор Луков. 

Първи опит за продажбата на част от имотите на Хасърджиев бе направен в края на 2019, ала тогава частният съдебен изпълнител Стефан Горчев не успя да продаде луксозното имение, като вероятно е нямало кандидати. На търг тогава бе разигран и ресторанта на бизнесмена в Марково. 

През изминалите месеци очевидно е направена корекция в цената на имота от почти 1 декар, върху който има изградена двуетажна луксозна къща с РЗП от 330 кв.м., носеща всички отличителни черти на баровския живот. Днес имота, който включва голяма градина с басейн, беседка, барбекю и други екстри, е оценен за близо 636 хиляди лева или с близо 50 хиляди лева повече от предходния опит за продан. Търгът за продажбата на къщата ще започне от 80% от пазарната оценка, а именно близо 509 хиляди лева. 

Хасърджиев нашумя с обвиненията си, че е подслушван от ДАНС и ГДБОП и притискан от НАП-Пловдив, след като данъчните му поискаха над 3 милиона ДДС, непризнавайки сделки с чуждестранни фирми, а бизнесменът стъпи в безконечна съдебна битка да доказва, че доходите му са от международна търговия, както и че сделките са напълно законни.

Към днешна дата голяма част от бизнес портфолиото на Хасърджиев е прехвърлено на жена му Петя и на 25-годишния му син Жоро, както и на трети лица. Къщата обаче продължава да се води съсобственост на двамата съпрузи. Необслужените две ипотеки – законна и договорна, върху имота им обаче скоро могат да прехвърлят имота в чужди ръце. Дали има кандидати за хасиендата ще стане ясно на 9 септември.