Популярно пловдивско заведение е разиграно на търг преди дни, научи TrafficNews. Става дума за сградата на ресторант "Марбея" на Гребната база.

Заведението в парк "Отдих и култура" е общинска собственост и тръжната процедура е била инициирана от Община Пловдив. Желаещи да стопанисват ресторанта са били общо 9 предприемача. Наддаването е било интензивно, като във финалната му фаза се е стигнало до крайна наемна цена от 3200 лева. Най-високата оферта е дадена от настоящия съдържател на обекта - Станислав Костов. 

Макар и не с голяма застроена площ от близо 120 кв.м., заведението използва и зелени площи за масите си и това значително увеличава капацитета му. Наемът до момента обаче е бил 1500 лева, като в следващите три години Костов ще плаща над двойна на тази рента. Договорът е именно за срок от 36 месеца, а високата цена е била единственият вариант заведението да остане под управлението на настоящите си наематели. 

Станислав Костов е популярно име в ресторантьорския бранш. На времето той създаде заедно със свои партньори известния бранд "Пицарии Верди". Години след това Костов продаде веригата, която премина от ръцете на фамилията на Марин Маринов в портфолиото на "Поркис", но с нова концепция на "Фемили Верди". 

Костов реинвестира парите от продажбата отново в бранша с покупката на клуб "Авеню" и ресторант "Марбея" от Пламен Колев. "Авеню" не е действащо към този момент, но "Марбея" продължава да трупа клиенти.