Нов парк ще бъде изграден в район „Западен” на мястото на бившата детска градина „Мир”. Проектът за новото зелено пространство вече е готов, като се чака той да бъде одобрен и пристъпен към реализация.  

Още през 2015 година децата от забавачката бяха преместени в новата сграда на улица „Владивосток”, а за да няма съмнение, че там ще изникне поредната жилищна сграда, статутът на имота бе преобразуван с предназначение за зелени площи.

Преди месец багери започнаха да бутат старата постройка, която бе компрометирана и опасна. Кварталът заключен между „6 септември” и „Владивосток” се задъхва от постройки и липса на зелени площи. Поради тази причина от районната администрация са решили там да се изгради парк.

Той ще бъде на територията на цялата площ на доскорошната забавачка. В проекта е включена голяма детска площадка и фитнес на открито, както и няколко беседки и зони за рекреация.В проекта има и направата на минисцена за децата. Идеята е възпитаниците на ЦДГ „Мир” е да изнасят там изнесени тържества.

Събориха старата забавачка “Мир“, правят парк на нейно място ВИДЕОБагер захапа амортизираната сграда