Вторият по големина град Пловдив също влезе в червената зона на заразата.

206 души са новозаразените с Ковид-19 за последното денонощие. 11 от тях на медици. Заради нарастващия брой заболели в търговските центрове на територията на областта от днес не се допускат непълнолетни лица без придружител.

„Охраната следи за всички нарушения. Не са ни дали сигнал, че имаме някакви проблеми”, заяв управителят на един от моловете в града.

Мотивът за новата мярка е, че след спиране на учебните занятия, учениците се събират на големи групи в търговските центрове. В моловете се следи за спазване на ограниченията, за да не се стигне до повторното им затваряне, което ще обрече на фалит много магазини.

„Засега нямаме такива нарушения. Общо взето децата са разбрани с малки нарушения. На етажа за хранене също се спазват мерките. До шестима на маса.”, поясни Райна Рашкова от охранителна фирма „Трафик секюрити”.

Следи се за носенето на маски, а в магазините се допускат определен брой хора според капацитета им. 

Още вижте във видеото: 

Членовете на областния кризисен щаб в Пловдив са обсъдили въвеждането на вечерен час. На този етап са се отказали от въвеждането му, защото не смятат, че на този етап ще има особен ефект. 

С друго решение на Щаба в Пловдив е намалено работното време на коктейл баровте, които трябва да затварят най-късно до 23,30 часа.