Минималистичният дизайн в дома е изключително модерен и е перфектният избор ако живеете в малко жилище. Да обзаведете в минималистичен стил съвсем не е трудна и непосилна задача просто трябва да следвате няколко основни правила.

На първо място обърнете внимание на предназначението на стаята. Какво ще правите в нея основно - ще гледате телевизия, ще се събирате с приятели или искате тя да бъде семейна стая. Въз основа на това, помислете за мебелите, които ще ви трябват – голям удобен диван, който да събира повече хора, елегантно кресло или лежанка, или възглавници за сядане по земята, ако имате деца.

Изборът на цветове е много важен при обзавеждането на стаята. Най-препоръчвани са бяло и неутрални цветове, кафяво или зелено. Ако търсите ярък цвят, нека това да бъде цветът – акцент. Може да заложите на бордо, тъмно синьо, ярко жълто. Използвайте го на мебел, стена или в аксесоарите.

От своя страна мебелите трябва да бъдат с изчистени линии, без орнаменти и тежки детайли. Мебелите, повдигнати на крачета са често търсени, защото дават чувство за повече обем на стаята.

Минималистичният стил предполага много светлина. Заложете на ествествения приток. За прозорците помислете за римски щори, които позволяват пропускането й или на ефирни семпли завеси.

Осветителните тела трябва да се сливат с дизайна. Помислете за високи стоящи лампи или за фини и изчистени плафони и полилеи.

И така. Ако това е вашият стил, вижте няколко идеи за всекидневната в минималистичен стил. Един свят с ниски мебели, окачени рафтове, пресечени хоризонтали и вертикали.

 

Източник: Idei.bg