Луксозен жилищен комплекс с търговска зона и бизнес сграда ще бъде издигнат върху 7 дка край река Марица до моста на Адата, научи TrafficNews.

Амбициозният проект е в начална фаза, като само преди няколко месеца теренът, който пустееше от години, бе разчистен от обилно залесяване. Имотът е собственост на известния строителен предприемач Христо Т. Томов. Плановете за новата сграда се базират на стратегия за изграждане на жилища от висок клас с луксозно завършване на общите части, които да отговарят на очакванията на по-взискателни клиенти.  

Изключително ценният имот с топ локация в Пловдив веднага започна да се подготвя за новия си облик. За фирма изпълнител на комплекса е избрана реномирана компания, а проектант е арх. Радко Тодоров.

Официалните инвестиционни намерения на строителния предприемач са за създаване на първокласен жилищен комплекс, който ще бъде съчетан със 100% осигурени паркоместа в подземен паркинг, търговски и обслужващи площи, както и бизнес сграда. 

Проектанти създават модерна визия за бутиков мултифункционален комплекс, който да се вписва в ландшафта до река Марица и остров Адата. Залага се акцентно на богато озеленяване, което да е в унисон със заобикалящата среда. Мястото е изключително атрактивно, тъй като районът е добре урбанизиран, в централните части на града, а в същото време е в един от най-зелените райони. 

Строителството е в начален етап, но жилищните имоти вече са в продажба. Цените на апартаментите са изключително достъпни и далеч по-изгодни от тези на имотите в зоната, характеризираща се като един от най-атрактивните централни райони на Пловдив.

Инвеститорът е заложил на широка гама от квадратури - от едностайно до многостайни просторни жилища за целите на всички, търсещи нов дом или инвестиция. Повече информация за закупуване на имот, можете да намерите на телефон 0876797979. 

Предвижда се дейностите по обекта да бъдат финализирани за около 2 години, което означава че комплексът ще започне да функционира през 2021-2022 година.