Бизнесменът Величко Яков стартира пълно преустройство на един от лъскавите в миналото шопинг центрове City Center на Главната улица в Пловдив. 

Шестетажната сграда на Сити център "Леро" е празна от година. Години наред в нея се търгуваха световни брандове луксозни бижута, очила, часовници и парфюми. Бизнесът обаче не успя да се разработи 

Яков, който развива няколко успешни бизнеса в сферата на месопреработката  и конна база "Тракиец", има солиден опит, макар и не особено оптимистичен, и в инвестирането в сгради. През последните години той води борба за реконструкция и реновация на една от знаковите сгради в Тютюневия град, разположена на кръстовището на ул. "Иван Вазов" и ул. "Авксентий Велешки".

През фирмата "Виктория сити център", в чиито активи попада апетитният имот срещу библиотеката в Пловдив, Яков е стартирал процедура по вътрешно преустройство на сградата на бившия сити център "Леро". 

Според първоначалната информация Яков планира да създаде търговски комплекс със смесени функции, като смята да раздели площта на магазинна, офисна, а и за обществено обслужване - създавайки заведение. 

Реновираната преди години фасада няма да бъде променяна, за да се запази настоящият лик на пространството на стълбите на Каменица. Архитектурните решения ще бъдат в ръцете на арх. Филип Филипов. Очаква се сградата да бъде готова в средата на лятото на 2020 година. 

 

Големите брандове напуснаха пловдивската Главна, атрактивни имоти пустеят! Защо?Прогнозите за Ренесанс на търговската улица очевидно се оказаха доста преждевременни