Подготвя се реализирането на мащабен проект за изграждането на търговски и развлекателен комплекс край пътя Пловдив – Карлово, научи TrafficNews.bg. Обектът ще се разполага върху 15 декара в местността на "Черни места", ситуирана в района на село Иван Вазово. 

Зоната ще съчетае обслужващи и търговски обекти, ресторант, парк, кътове за отдих, детски площадки и огромен паркинг. Идеята на комплекса е да стане удобна локация за пътуващите по трасето към Стара планина, като ще се последва примера на новоизградените пътни комплекси, обслужващи пътуващите по аутобаните.

В комплекса няма да има бензиностанция, но пък ще бъде изграден голям супермаркет върху 2 декара, който ще разполага с огромен паркинг. Отделно ще бъде изградена търговска зона за магазини, в която ще има агроаптека и хлебопекарна, а в страни от тях ще се създаде открит пазар за зеленчуци и земеделски продукти. До тях ще бъде построен ресторант, а в площадната зона между различните обекти ще бъдат обособени градини и детски площадки. 

Инвеститорът е фирма „Земята на траките“ ООД, чиито мажоритарни собственици - Кольо Делев и Ясен Константинов, са съдружници в SDI. Предстои обаче начинанието да получи зелена светлина от няколко институции. 

Инвестиционният проект вече е внесен в РИОСВ - Пловдив, като се очаква да бъде решено дали ще бъде необходимо извършването на процедура по оценката на въздействието върху околната среда. Земите, предивдени за строителство, са в близост до защитената зона на река Стряма.

Снимката е илюстративна!