Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от 40 хиляди лева на таксиметровата фирма „О.К.Супертайм“ ЕООД заради груба имитация на друга конкурентна фирма. 

Проверката по случая е запознала след искане от страна на „О’Кей Супертранс” АДм които са потърпевши от нелоялната търговска практика. От КЗК са установили, че „О.К.Супертайм“ ЕООД поставя на таксиметровите си автомобили стикери с изображения, които са изключително сходни с тези на „О’Кей Супертранс” АД, което е дългогодишен утвърден участник на пазара на таксиметрови услуги в София.

Сходният, почти идентичен външен вид на такситата на „О.К.Супертайм“ ЕООД може да въведе в заблуждение потребителите относно реалния превозвач, което е в ущърб на конкурента „О’Кей Супертранс” АД, е разписано в становището на регулатора. 

От предоставените снимки на колите на двете дружества си личи ясно почти идентичното брандиране с "ОК" и изписване на банка в определени части на колата. На "О.К.Супертайм" ще се наложи да пребрандира колите си, ако не желае да получи още сериозни финансови санкции. 

Иматационното брандиране: