"Електроразпределение Юг", част от групата на австрийското енергийно дружество EVN, ще инвестира в построяването на нова административна сграда в Пловдив, която ще бъде използвана за целите на диспечърски център.

Дружеството е открило обществена поръчка за изграждането на новото звено, като прогнозната стойност е 3,2 милиона без ДДС или около 3,8 милиона лева с ДДС. Според документите по търга става ясно, че заложения период на изграждане на административната сграда е 2 години.  

Фирмите ще могат да подават оферти до 15 март, а изборът на кандидат ще бъде направен въз основа на два критерия - ценово предложение, която формира 75% от крайната оценка, и технически параметри. Изпълнителят, на който бъде поверена поръчката, се ангажира освен със строително-монтажните дейности до издаване на акт 15 на сградата и с довършителните работи по обекта, така и с договор за техническа поддръжка в рамките на 5 години. 

Все още няма официална информация къде ще бъде ситуиран диспечърския център, но от материалите по обявлението на търга става ясно, че това ще се случи върху площ от 600 кв.м., върху които в момента има съществуваща асфалтобетонова настилка. 

Очаква се новото административно звено да бъде финализиранол и да започне да функционира по предназначение най-късно до 2021 година, ако процедурата по възлагане на изпълнението не бъде обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията. 

Снимката е илюстративна!