Къща от 265 кв. метра в град Банкя продава частен съдия-изпълнител Стоян Якимов, показа проверка на TrafficNews в регистъра на ЧСИ.

Цената на имота  започва от 936 000 лева. Той беше пуснат за оглед на 7 октомври, а на 8 ноември в началото на работния ден в сградата на Софийски районен съд на бул. “Цар Борис III” № 54 ще бъде обявен купувачът. Ако има повече от един желаещи да вземат къщата, ще спечели този, който даде най-високата цена. А ако тя е предложена от повече от един от наддаващите, жребий ще реши кой ще е новият собственик на имота.   Ако при обявяване на купувача някой от явилите се наддавачи устно предложи по-висока цена, ще се пристъпи към устно наддаване, пише в обявата.

Къщата е собственост на Сабина Спасова Събева и Аксения Димитрова Събева, които вероятно са майка и дъщеря. Семейство Събеви се занимава с бизнес и има няколко фирми.

Сградата е на два етажа със застроена площ от 255,60 кв.м. Дворът е над 1 декар.

В мазето има механа,басейн, сауна, пералня, котелно, склад за инструменти. На приземния етаж са кабинетът, кухнята, дневната със столова, три тераси и покрит басейн. Горе са трите спални, двете бани с тоалетни и тераса, а на последния етаж е библиотеката с кухненски бокс, още една спалня с баня и две тераси. В двора има гараж за два автомобила.

Имотът е с ипотека към фалиралата Корпоративна търговска банка /КТБ/, като главницата е от 400 000 евро. Продажбата се прави по искане на синдиците, а парите ще отидат за покриване на дълговете към кредитори на банката.  

Желаещите да огледат къщата са внесли депозит от 10% от началната цена по сметката на съдия-изпълнителя, пише още в обявата.

 Това е пореден опит да бъде продаден имотът в Банкя. Миналата година къщата бе пусната за публична продан за сумата от 1,3 милиона лева, но тогава купувач не се намери. Тогава брокери прогнозираха, че ако цената се коригира на втори или трети търг с 20-25%, има вероятност имотът да бъде купен.