Делегация от 45 турски бизнесмени от сдружение на индустриалци и предприемачи RUMELiSiAD пристигнаха в Пловдив. днес предприемачите имат уна среща с представители на Българската агенция за инвестиции, където ще обсъдят възможности за инвестиране у нас.

Част от участниците вече имат утвърден бизнес в България, а друго проучват пазара за целите на инвестиция.

"Предвид проблемите, които преживяваме в растежа на икономиката през последните години, турските фирми все повече обръщат поглед към чужбина. Заедно с това поради това, че икономическите динамики не са такива каквито държавата ни желае, отново сме тласнати към Запада. Когато се каже Запад, първата държава, за която се сещат нашите турски фирми е България. Затова България от една страна е важен логистичен център за турските фирми, а от друга гледна точка се нарежда на първо място сред държавите, в които те биха искали да инвестират", посочи търговския аташе на Турция в Пловдив Мехмет Али Ердем. 

По програма делегатите се срещнаха с българските си партньори от Дружеството на български и турски бизнесмени, за да уговорят част от предстоящите събития за 20-годишнината на сдружението, както и бъдещи проекти в сферата на икономиката и културата. 

Очаква се двете сдружения да обявят до месец намеренията си за общи начинания през идната 2020 година.