Едни от най-големите звезди на сръбската музика Цеца и Саша Матич, и две от най-популярните имена в България - Ивана и Преслава събраха многобройна публика в Банско. 

30 000 зрители пяха и се забавляваха заедно с гласовитите изпълнители на фестивала Банско Балкан фест 2019.  Звездните готви бяха подготвили богат репертоар, включващ най-големите им хитове, и се представиха на изключително високо ниво. 

Мега събитието се провежда за трета поредна година и утвърждава имиджа на града като фестивалната столица на Балканите. Гости имаше от Сърбия, Македония и Гърция, които дойдоха специално за концертите, които буквално "взривиха" Югозапада. 

Водещ на събитието бе Иван Динев – Устата, а начало бе поставено точно в 19:00 часа с песни от невероятния фолклор на Банско, в изпълнение на фолклорна група „Банскалии” и танцова формация „Бански фукли”, а втората вечер на сцената се качиха „Бански старчета” и танцовата формация „Еуфория”.

 

Специален поздрав бе отправен от Ивана към кметът Георги Икономов, която изпълни песента "Моя страна, моя България". Певицата на Пайнер извика на сцената г-н Икономов, за да развеят заедно българско знаме, а публиката ги подкрепи с бурни аплодисменти.