По време на изискана гала церемония под почетния патронаж на министър Николина Ангелкова бяха връчени годишните награди Бизнесдама на годината. Организаторът лорд Евгени Минчев представи три от досегашните носителки на титлата за да открият вечерта. Елена Кристиано, Камелия Терзийска и Силвия Хрисимова- Шонлебе изразиха възторга си от конкурса, който повече от 25 години награждава за труда и старанието им българските жени в бизнеса.

По време на бала почетен диплом за принос във висшето фризьорство получи Галка Вълчева от "Салони Галка" в Русе. Наградата връчи сеньор Маури Пироло- артистичен директор на Christian of Roma Group.

На светското събитие присъства и дългогодишният стилист и собственик на салон Vela Велислава Григорова, както и собственкът на козметична компания  Christian of Roma Group Елена Кристиано. 

На снимката: Елена Кристиано, Галка Вълчева и Маури. 

 

 

От Великобритания за бала пристигна Гари Кенеди, който предостави в благотворителната томбола ваучер за уикенд в неговия хотел OAK house 1, обявен за един от най-добрите бутикови хотели на Острова. Доц. Румен Драганов и съпругата му Дора също бяха сред специалните гости на събитието.

Мариана Печеян стана бизнесдамата на 2019 година, като и бе връчен още и специален диплом за Бизнесдама на последните 30 години. В списъка с наградените са още Биляна Минева за своя застрахователен бизнес, Нери Русева /категория Бизнесдама на последните пет години/, Роксана Кирилова за благотворителност, Зорница Димитрова за Дебют, д-р Мариела Ботева за собствен дентален кабинет, Диана Шимбова за собствено интериорно студио. За своето прекрасно бистро Ле Розе награда получиха Лили и Катя Туджарови, в категория Аристократи в бизнеса бе удостоена д-р Антония Бозукова-Желева/лекар по дентална медицина/ .

В рамките на Бизнесдама на годината бяха връчени и наградите за красота Афродита. Те отидоха при СПА център Деметра – Категория: Балнео и уелнес център на годината за въвеждане на иновативни ритуали и терапии, Хотел Анел – Категория:

Центрове, прилагащи авангардни програми, ноу-хау и нови технологии „Нека върнем времето назад“ и Хотел Уейв Резорт – Категория: СПА и уелнес център на годината. Наградите представи Лина Маймарова- почетен председател на конкурса а наградите връчи златното момиче Симона Пейчева. Във втората част на конкурса награди бяха връчени на Диана Шимбова за собствено интериорно студио като наградата връчи нотариус Весела Ивчева.

Бизнесдамата от Гърция Ана Папахаризу връчи приз за най-проспериращ мениджър в туризма на Антоанета Игнатова а нотариус Милена Георгиева и Елена Кристиано удостоиха младата бизнесдама Зорница Димитрова в категорията Дебют. Димитрова представи кратко дефиле с церемониалната колекция на представляваната от нея марка Десизо Монни. Притежателката на охранителна компания Скорпио Васка Пенкова връчи диплом за най-добър застраховател на Биляна Пецева а съдружничката и в Прима кар Нери Русева стана Бизнесдама на последните пет години.

Нейната награда връчи банкерът Виолина Маринова. Министър Николина Ангелкова и бизнесменът Магдален Димитров връчиха голямата награда Бизнесдама на 2019 на Мариана Печеян. В благотворителната томбола бяха разиграни ценни предмети от бутика на Гергана Малкоданска и от колекцията на Мая Хътчинс.

Бе отпразнуван и рождения ден на Илия Терзийски, съпруг на бизнесдамата на 2017 година Камелия Терзийска. В програмата взеха участие Бг дуетът, израелската звезда Ави Бенеди и дует Експоуз. Следващите значими събития на лорд Минчев са неговият концерт на 24 март, Руския бал на 10 април и Певец на годината на 2 юни.