Далеч от студа в родния Пловдив, семейство Колеви пропътуваха 30 000 километра и добавиха още една дестинация към дългия списък от покорените до момента дестинации.

Този път те избраха далечна Австралия, където в момента летния сезон е в разгара си. Пловдивският адвокат Георги Колев е там заедно със съпругата си Доби, неговите наследници Надя и Александър, както и още куп семейни приятели, като по публикуваните до момента снимки си личи, че забавления не им липсват. 

На път за другия край на света, компанията успя да се наслади и на красотите на перлата на Катар - Доха. Там атмосферата е типична за Близкия Изток: горещо време, късна вечеря и много хора! 

Краткото посещение те запечатаха в колоритни кадри, а адвокат Колев не пропусна да се щракне с тамошен кореняк, облечен в традиционни одежди. Над снимката, в кръга на шегата, той написа: "И в Доха вече се готвят за коледните празници".

Това се случи на традиционния пазар Souq Waqif, който отваря в късния следобед и е едно чудесно място, където може да бъде усетена катарската култура. Има много малки магазини, които предлагат всичко от традиционните рокли до домашни любимци. Има много ресторанти, където можете да бъде опитана традиционната кухня на Катар, напитки и разбира се – наргиле.

Надя Колева пък публикува снимка и от изкуствения остров "Перлата". Той е построен по крайбрежието на залива в лагуна в Доха, Катар. Наричан е още "Перлата на Персийския залив" и има форма на колие от перли и диаманти, откъдето носи името си. Намира се на 20 км. от международното летище в Доха.

След краткото посещение дойде ред и на крайната дестинация - Австралия. Наричан „Париж на южното полукълбо“, Мелбърн впечатлява със своите величествени сгради, широки булеварди и усещане за пространство. Точно това беше и първото място, което избраха да посетят бохемите на Пловдив. 

Мелбърн е най-големият град в австралийския щат Виктория и вторият по големина в цяла Австралия. Той е модерен и космополитен град, който предлага висок жизнен стандарт и спокойствие. Известен е още и като мястото на викторианците, като и до днес те представляват 70 процента от населението му. 

След посещение на най-големите забележителности, шопинг терапия и още много приключения, пловдивчаните се насочиха към следващата точка,а именно най-големият и стар град в Австралия - Сидни. 

Без съмнение един от най-често асоциираните обекти с града е сградата на Операта, разположена в центъра на пристанището, която семейство Колеви побързаха да посетят. С готино селфи, пловдивският адвокат запечата посещението си там, а фотоса вървеше ръка за ръка със сравнение "Пловдивската опера..."

Операта в Сидни е сред най-модерните сгради в света. Тя е най-емблематичната забележителност в цяла Австралия. Има около 1000 помещения, които включват 2 големи зали за оперни спектакли и концерти, 5 театрални, 5 репетиционни, 4 ресторанта, 6 бара и безброй магазинчета за сувенири.

В операта се реализират театрални, балетни, оперни и други музикални продукции. Голямата концертна зала побира до 2678 посетители. Тук е най-големият механичен орган в света с над 10 000 тръби. Тя е седалище на Операта на Австралия, на Театъра на Сидни и на Симфоничния оркестър на Сидни. През 2007 г. е включена в списъка на ЮНЕСКО на Световното културно наследство.

Следващата дестинация на пътешествениците е Нова Зеландия.