Истинско кулинарно пътешествие за сетивата готви един от най-любимите и посещавани ресторанти под тепетата - Elea. Поводът  е 14 февруари, когато всички клиенти на заведението ще могат да опитат невероятни шедьоври и класни вина за двата повода, съчетани в един ден – Трифон Зарезан и Свети Валентин. 

Шоколадът и празникът Свети Валентин са една неразделна комбинация, която сама по себе си би могла да бъде символ на голямата и вечна любов. Какво би бил Денят на влюбените без шоколад във всякакви форми и вкусове? И дали шоколадът щеше да е толкова привлекателен без романтиката, която му придава любовта?

Говорейки за това, ви представяме най-голямото изкушение от валентинското меню на гръцкия ресторант Elea - десертът! С ръчно приготвен мус от белгийски шоколад ще бъде подсладен 14 февруари. Сърце от шоколадова феерия ще получи всяка двойка, избрала изискания лукс на Elea за своя Свети Валентин.  

Онези, които предпочитат да отбележат Трифон Зарезан, ще имат възможност да консумират класно вино с невероятните специалитети от менюто за вечерта.

То включва още микс от свежи салати /рукола, лоло росо, айсберг/ гарниран с миди "Сен Жак", скариди в Темпура овкусени с тартар от червени боровинки, дресинг от шоколад и балсамова редукция от ягоди. 

Предястието ще бъде френско козе сирене Брюле върху мариновани печени тиквички и чипс от прошуто плюс Запечен Камембер със сладко от круши и джинджифил. 

Основните ястия ще бъдат две, като всеки клиенти ще може да избира между Патешко бутче конфи върху картофено пюре с манатарки поднесено с печен портокалов сос ИЛИ Сьомга "Уелингтън" с крем фреш. /сирене филаделфия, лайм и копър/ гарнирани с рататуй от зеленчуци и маслен сос с аромат на мащерка и лавандула.

Кувертът за цялото това гастромическо и душевно удоволствие е 70 лв на човек. 

Когато всичко е на ниво, няма как и музиката да не е отлично подбрана. Освен в любов и вино, празничната  атмосфера в ресторант Elea ще бъде потопена и в звуците на хубава гръцката музика, защото тя предлага много чувства и емоции и трудно можем да открием друга като нея. 

Телефон за резервации: 0885-544-051