Пловдивският автомобилен състезател Костадин Щерев връща романтичните традиции на автокиното в Пловдив. Той е решен да предложи алтернатива на киноманиаците с безопасен начин да се насладят на хитовите заглавия, след като кината в момента са затворени заради пандемията от коронавирус. Спайдър Синема Парк трябва да стартира идната седмица, като тези дни се очаква да пристигне машината за прожекция. Новото автокино ще бъде единственото в момента в България. За последно такова в Пловдив имаше преди двайсетина години на Гребната база.

Реших да предложа безопасен вариант на хората да гледат на голям екран любимите си филми, при положение, че кината са затворени и не се знае кога ще ги отворят отново, каза Костадин Щерев специално за TrafficNews.bg. Автокиното се намира до подвижния паркинг, който Щерев направи - на Сточна гара на гърба на сградата на ДАИ. Капацитетът на новото съоръжение ще бъде за около 50 автомобила, които ще се разполагат шахматно, за да има видимост отвсякъде и да могат хората безпрепятствено на виждат целия екран от автомобилите си. На специална честота на автомобилните си радиоредби зрителите ще слушат и звука от филмите. Ще бъдат предлагани напитки и пуканки. В зависимост от дължината на филмите на ден ще има по една или по две прожекции - от 21 часа. Цената на билета ще бъде 10 лева на човек, уточнява Костадин Щерев.

Инициативата е съвместно с Александра филмс, като представителят на компанията Нина Благоева уточнява, че ще бъдат предоставени най-хитовите заглавия от последната година. Така например, зрителите ще могат да гледат последния холивудски блокбъстър "Блъдшот" с Вим Дизел, който тръгна по кината през март, но веднага след това те бяха затворени и малко хора успяха да видят филма. Ще бъде прожектирана и третата част на "Лоши момчета" с Уил Смит. Амбицията на Щерев е когато кината бъдат отворени, Спайдър Синема Парк да продължи съществуването си като лятно кино.