Мили дами, дългоочакваният месец на виното и любовта дойде, а след него с малки крачки вървим към магичните сватбени и абитуриентски дни. Всички от нас, които желаят да изглеждат като кралици за големия ден вече са запазили своите часове при топ гримьорите, които от своя страна се радват на пълен график за месеци напред. 
 
Сред късметлийките с голям брой доволни клиентки е гримьорът от Пловдив Даниела Гюлеметова, която издаде пред Trafficnews кое ще е най-актуалното в макиажа през 2020 година и даде своите професионални препоръки за бъдещите абитуриентки и булки. 
 
 
Даниела Гюлеметова е млада, но изключително талантлива! Пловдивчанката е студентка с английска филология и успешно успява да съчетае учението със своята професия, която не приема като работа, а по-скоро като нещо, което обожава да прави.
 
Тя се изяви и в качеството си на официален гримьор на 4-тата национална Сватбена седмица на модата, която се проведе в края на месец януари 2020 година в луксозната зала за сватби и събития Etra Hall в град Пловдив. 
 
 
Освен като гримьор, Даниела излезе и на модния подиум, като облече едни от най-красивите рокли на дизайнерите, които представиха своите нови колекции на подиума в Etra Hall, част от мегакомплекса 5POINTS, намиращ се на бул. "Санкт Петербург" 131.
 
 
Десетки бъдещи булки, куми, шаферки и абитуриентки се редяха на опашка за безплатен грим тест при топ гримьорката. Даниела обърна внимание на всички дами и любезно отговори на техните въпроси. Ние от Trafficnews, пък се допитахме до нея за най-актуалното в света на макиажа през новата година и получихме изчезпателни отговори от нейна страна, които може да прочетете в следващото интервю:
 
- Какви са тенденциите в макиажа за абитуриентките на 2020 година?
 
- Всичко зависи от цвета на роклята, но със сигурност по-тъмните нюанси сенки, които не биха останали незабелязани, са добър избор за специалния ден. 
 
- Матово червило или гланц?
 
- Аз винаги бих предпочела матовото червило, защото е в пъти по-издръжливо, а по такива поводи това е водещо.
 
- Пълен ли е вече списъкът ви с часове за баловете?
 
- Почти е пълен,да..Все още,ако някой не е запазил своя час,може да се свърже с мен.
 
 
- Доверяват ли ви се изцяло клиентките или залагат на грим, който са избрали предварително?
 
- Честно казано до момента моите клиентки ми се доверяват изцяло,което изключително много ме радва!
 
- Изкуствените мигли са задължителни при професионален грим, но често преди важни събития дамите предпочитат да изберат метода косъм по косъм. Как да почистим този тип мигли след професионален грим?
 
- Аз също съм с такива мигли,премахването на грима не е никак трудно. С тампонче ,напоено с мицеларна вода внимателно се изтрива грима от очите,а ако има очна линия-с клечка за уши.
 
 
- А какво ще е актуалното в сватбения грим?
 
- Задължително е сватбеният грим да бъде по-нежен и да изглежда естествено върху лицето на булката. Хубаво е окото да се подчертае с по-тъмен нюанс в края, но преобладаващи да бъдат блясъците (златисто, сребристо, розово).
 
- Има ли грим при булките, който остава класика?
 
- Не обичам да поставям шаблон! На всеки му отива различен грим, според формата на лицето и очите, но пък червеното червило остава класика винаги!
 
 
- Важна ли е подготовката на лицето преди това?
 
- Една основа за грим е достатъчна. Ако лицето е по-сухо е препоръчително да се нанесе и крем за лице.
 
- За или против си тежкия грим върху млади лица?
 
- Зависи от случая. Аз наблягам на очите и устните, не обичам лицето да бъде като маска!
 
- Какво ще е актуално при макиажа през 2020 година?
 
- Лично аз ще заложа на блясък с опушена очна линия, а относно веждите - да са по-пухкави.
 
 
- Сред тенденциите тази година е розовото - сенки, червила, ружове... на вас допада ли ви?
 
- Обожавам розовия грим! Най вече под формата на блестящи сенки.. Трябва да се знае обаче, че розовият руж и червило не отиват на всеки!
 
- А какво мислите за така актуалните цветни спирали и очни линии?
 
- Не съм фен на цветните спирали и очни линии, освен, ако гримът не е сценичен.
 
 - С течни или прахообразни контури работите и фенка ли сте на хайлайтера?
 
- Контурът, който използвам и съм изключително доволна, е под формата на стик. Отгоре го подсилвам и с прахообразен бронзант. Харесвам хайлайтъра, но най-вече за дневен грим.
 
 
- Какво мислите за бюти влоговете и бихте ли си създала такъв?
 
- Бюти влоговете са чудесни, но не мисля, че в България има голямо поле за изява онлайн. Ако целия процес за направата на грим се обяснява стъпка по стъпка на английски и се разпространи и извън страната, би било страхотно, но аз лично не бих направила блог засега.
 
- Кое ви вдъхновява?
 
- Рисувам от малка, но не успях или може би не съм имала толкова голямо желание да развивам таланта си върху лист.. Затова реших да действам върху лице! Моето вдъхновение е щастието, което виждам у клиентките си!
 
- Кога работите най добре?
 
- Тъй като не приемам гримирането като работа, защото обожавам да го правя, по всяко едно време му се наслаждавам! Разбира се, на дневна светлина е най-удобно.
 
 
- Къде в грима момичета допускат най-много грешки?
 
- Мисля, че някои момичета не намират тънката граница между красивия грим и претрупания.. За ежедневието, фон дьо тен с лек руж и една хубава очна линия са достатъчни. Грешките идват при неправилен избор в цвета на фон дьо тена и прекаленото контуриране.
 
- Как да изберем подходящия коректор?
 
- Коректорът приблизително трябва да пасва с цвета на фон дьо тена. А ако го използваме за контуриране, избираме по-тъмен за изпъкналите части на лицето и по-светъл за останалите.
 
- Как да се грижим за кожата си през зимата?
 
- През зимата кожата е значително по-суха и е хубаво да се хидратира всеки ден с кремове.