Филмът "Живот в четири сезона" на пловдивчанина Стефан Апостолов вече е факт! След 4 години упорита работа и любовта на над 3000 души, талантливият българин с голямо вълнение сподели в личния си профил, че световната премиера на "Живот в четири сезона" ще бъде на Югоизточния европейски филмов фестивал в Laemmle Music Hall в Лос Анджелис в началото на май. 

Седмица по-късно ще последва и втора премиера за Американския кинотеатър в Театър Аеро в Санта Моника, където България ще бъде представена пред другите европейски страни. 

Целта на младият пловдивчанин е да покаже на света какво представлява държавата ни в исторически, природен, културен, духовен, спортен и музикален аспект.

Музиката към уникалния филм бе записана през месец април 2018 година, съвместно с оркестър в София. Един от най-великите български актьори - Васил Михайлов, пък озвучава една от главните роли в продукцията “България в Четири Сезона”.

Филмът със заглавие „България в четири сезона” ще покаже завладяваща история, в която главният герой – шестгодишно българско момче, минава през различни приключения, обикаляйки българските земи от миналото и настоящето. По пътя си то е изправено пред много перипетии, но легендарни български личности му помагат да преодолее страха и да повярва в себе си и в силата на своя дух.

Кинопродукцията включва над 20 локации, символизиращи най-българското. Филм, чиято история те вдъхновява, чиито кадри те оставят без дъх, чиято музика те кара да настръхваш.

Зрителите ще могат да видят различните традиции, обичаи и култура на България – кукери, гладиаторски борби на римския стадион в Пловдив, нестинари, пресъздадени битки от Руско-турската война от 1877-1878 г., както и много други интересни събития от българската история и култура.

Една от най-епичните сцени във филма "България в Четири Сезона" е и битката на Шипка. 

Във филма ще се включат и най-известните български спортисти, които Стефан нарича „сегашните герои на България” - Йордан Йовчев, Ивет  Лалова, Николай Бухалов, Петър Стойчев, и други.

Целта на Стефан е чрез този филм за България да мотивира младото поколение да открие корените си. Разбира се, идеята е той да бъде видян не само от българите, но и от целия свят, поради което ще бъде преведен на няколко езика - английски, испански, мандарин, японски, руски и немски. В зависимост от бюджета е възможно да се преведе и на италиански.

На сърце винаги са ми били родината, народната музика, народните танци, приятелите, семейството, историята… Този филм е най-малкото нещо, което мога да направя за страната си – да се опитам да покажа на целия свят нашето наследство и богатата ни история, природата и всичко свързано с България, което винаги ми е било скъпо, казва Стефан Апостолов.

Как започна всичко?

Стефан прави кампания за събиране на средства в интернет пространството, а нейното мото е „Кутия цигари, пакетче дъвки или филм за България – Ти решаваш!”

38000 долара са събрани от дарения от българи и чужденци за започване на снимките.  Кампанията е била представена на английски език, което помогнало на две от най-големите холивудски компании  да го забележат, като едната от тях е Digital Cinema. Продуцентските къщи подкрепили проекта с техника на стойност 150000 долара. Тази техника е влизала 2 пъти в България – заради обективите на Силвестър Сталоун и за Херкулес.

Кой е Стефан Апостолов?

Пловдивчанинът Стефан Апостолов завършва ЕГ Пловдив, а в момента живее в Лос Анджелис, където дефилира за много международни марки през годините в страни като САЩ, Италия, Южна Африка и България, където печели все по-голяма слава.

Той винаги е споделял, че вярва, че талантът и упоритата работа образуват ядрена основа за успех във всяка индустрия.