Имате ли представа кое може да бъде лицето на снимката по-долу? Това е Клой Кардашиян, а кадърът озадачи феновете й. Тя изглежда драматично различна през 2007 г., в началото на телевизионното предаване Keeping Up с Кардашиян. 

Един от последователите й написа, че 35-годишната дама с всяка година изглежда като различен човек, докато мнозина питат за автентичността на снимката.

В следващите редове разглеждаме как клановете Кардашиян и Дженър се променят през годините, а експертът по пластична хирургия на Харли Стрийт д-р Джулиан де Силва дава "присъдата си".

Ким Кардашиян

Години наред фенове откриват изменения във външния вид на 39-годишната Ким.  Тя си сложи ботокс в шоуто Keeping Up през 2010 г., но тази година каза: „Никога не съм си правила операция на носа. Всички мислеха, че имам такава.“

Д-р Де Силва казва: „Лицето на Ким беше близо до съвършенството, когато го анализирахме с техники за картографиране на лицето спрямо златното съотношение.

„Това е обективно изчисление, което се използва от времето на гърците по отношение на определянето на красотата. Знаем, че тя е фен на вампирския лифтинг - мощно лечение, което подобрява качеството на кожата с богата на тромбоцити плазма."

Кендъл и Кайли Дженър

Най-младата сестра Кайли, на 22 години, стана милиардер от козметичната си фирма и признава, че има временен филър в лицето си.

Но сестра й, моделът Кендъл, 24-годишна, беше отвратена от твърденията в социалните медии, че през 2016 г. е претърпяла козметична хирургия.

Д-р Де Силва казва: „Кайли има филър за устни, можете да видите, че те са непропорционални. Иначе не мисля, че тя е направила много. Веждите на Кендъл изглеждат по-високи и извити, обикновено това се постига с поставянето на ботокс. Носът й изглежда по-прав, но можете да направите и с контуриране с грим. Голяма част от моите пациенти правят това години наред, преди да имат ринопластика. Челюстта и брадичката й изглеждат еднакво. Устните й изглеждат по-пълни. Можете да постигнете същия ефект с пълнител за устни.“

Клой Кардашиян

Клой направи драстични промени във външния си вид през последните 13 години, откакто започна Keeping Up With The Kardashians.

Тя казва, че нейната добра фигура се дължи на тренировки във фитнеса пет пъти седмично, но що се отнася до лицето й, тя призна, че експериментира с филъри през 2016 г. - не напълно успешно.

Д-р Де Силва казва: „Очите на Клой са по-отворени и има по-голямо разстояние между горния й клепач и веждите. Ботоксът може да се използва за отваряне на очите, но понякога за постигане на по-отворен вид е необходимо повдигане на горния клепач.Преди това брадичката й изглеждаше без равновесие в лицето. След това брадичката й не изглежда по-малка, но изглежда по-балансирана с лицето. Ако имате по-голяма брадичка, има два начина да се справите с това - или намаляте брадичката с хирургична процедура, или добавяте обем чрез филъри в бузите и челюстната линия, за да се поличи баланса. Или можете да промените вашите селфи снимки с приложение за редактиране. Много по-бързо е. "

Кортни Кардашиян

Докато Кортни е най-голямата сестра на Кардашиян, тя изглежда далеч по-млада за своите 41 години.

И все пак тя преписва безупречната си кожа на строгия си режим без глутен и млечни продукти и грижа за кожата.

През март тя каза: „Бих казала, че през последните три години наистина започнах да се грижа за кожата си по начин, който наистина ме промени.“

Д-р Де Силва казва: „Кортни е загубила част от обема на бузите си, но това може да се случи чрез естествено стареене. Кожата й изглежда страхотно и чудесно гладка. Диетата може да повлияе на кожата ви, а ако спрете да пушите и избягвате излагането на слънце също ще е чудесно.“

Крис Кардашиян

Крис, "Майката“ на клана - Кардашиян, която е и мениджър, е на 64 години и е много отворена към промени във външния си вид през последното десетилетие.

Знае се, че тя има силиконови импланти с гръдите, плюс повдигане на врата през 2011 г., както и ботокс.

Крис каза: „Кой не обича ботокс? За мен беше наистина страхотно. Ако сте отговорни и разговаряте с вашия лекар, мисля, че работи. Това е нещо, което използвам отдавна."

Д-р Де Силва казва: „Не бихте си помислили, че Крис е на шестдесет години на тази снимка. Най-поразителното е носът й. В средата на 30-те тя имаше депресия и сега тя има гладък нос, който е равномерен. Този вид подобрение е труден без операция. Пълнителите могат да го подобрят, но е трудно. "

Брус / Кейтлин Дженър

Кейтлин Дженър претърпя най-голямата трансформация от клана Кардашиян-Дженър. Олимпийският златен медалист на 70 г. излезе като транс-жена през 2015 г., след което през 2017 г. направи операция за смяна на пола.

Миналата година на „Аз съм знаменитост“ тя обсъди как е имала малка помощ при феминизация на лицето от козметичен хирург.

Тя каза на съотборничката Кейт Гарауей: „Това, което ми остана, е повече от повечето, което някога съм имала и с малко помощ от Бевърли Хилс. "

Д-р Де Силва казва: „Преди това челюстната й линия е била по-голяма, което е създава по-мъжки вид. Сега тя е по-V-образна и по-женствена. Това може да се постигне нехирургично с филъри на челюстта или по-често с операция на лицето за контуриране на челюстната линия.“