Един от най-обичаните народни изпълнители Николай Славеев и фолк звездата Есил Дюран се сбогуваха с музикална компания "Пайнер". 

Те бяха част от фирмата в продължение на много години и радваха почитателите на двата жанра с хитови песни. 

"Договорите им изтекоха и се разделихме по взаимно съгласие, в много добри отношения" - сподели пред Trafficnews Любомир Костадинов от ПР отдела на фирмата.

Есил Дюран вече няма желание да се изявява в попфолк бранша и иска да прави концерти пред по-малка публика, на които да изпълнява джаз музика.

"Направих всичко, на което съм способна. Но съм такъв човек–трябва на всеки 10 или 20 години да приключвам с нещо, за да започна нещо ново. Искам сякаш да започна кариерата си отначало” - споделя Есил Дюран.

Доказателство за добрите отношения между певицата, Митко Димитров и компанията „Пайнер" е филмът, който се излъчи след раздялата, посветен на юбилея на Есил Дюран. Тя отпразнува своя рожден ден с пищно парти в известно столично заведение. Приятели, колеги, състуденти и музиканти бяха сред гостите на празника на певицата, а от “Пайнер” да поздравят рожденичката дойдоха Славка Калчева, Гергана, Ивана и нейната дъщеря Теодора. 

Първото участие на фолклорния певец Николай Славеев без "Пайнер", пък ще бъде след броени дни. Той ще излезе на сцената на поредното издание на Събора на народното творчество и животновъдство “Рожен 2019”.

Обичаният изпълнител ще огласи Роженски поляни, заедно с колегите си Нелина и Виевската фолк група. Те щe бъдат част от двата грандиозни гала-спектакъла, на 19-и и 20-и юли, “Рожен е България” и “Родопска вечер”. Заедно с тях на сцената ще бъдат още Валя Балканска, Петър Янев, “100 каба гайди” и др.