Най-красивата пловдивчанка за 2022 година е София Папукчиева. 20-годишната дама спечели престижната награда „Мис България- Пловдив” 2022 миналата седмица в Bushido club, като впечатли публика и жури с нежната си красота.

София е лъчезарна, дисциплинирана и усмихната. Именно тези нейни качества допринесоха за перфектното й представяне на конкурса. Победителката е висока 1,76 см, има страхотна фигура и е достойна да представи града ни на конкурса „Мис България”, който ще се състои на 10 ноември в столицата.

Завършила е средното си образование в СУ „Никола Вапцаров”, а в момента изучава „Педагогика на обучението по физическо възпитание” в пловдивски университет. Нейната страст е спортът, а за пръв път влиза в залата по художествена гимнастика, когато е на шест години.

През годините спортът й е помогнал да се изгради като дисциплинирана и отговорна личност, което впоследствие й носи много успехи в личен и професионален план.  

Пловдивчанката работи като треньор в спортен клуб по художествена гимнастика и споделя, че успехите на децата са нещото, което я прави истински щастлива. Мечтата и е да отвори свой собствен спортен клуб, който да носи много успехи както на града ни, така и на страната ни.

Вижте какво още разкри за себе си най-красивата пловдивчанка за 2022 година пред TrafficNews:

- Какво е усещането да сложиш короната на  „Мис България- Пловдив”?

- Чувствам се щастлива, радвам се, че ще имам възможността да представя града ни на конкурса  „Мис България”.

- Казват, че “короната е тежка”. Смяташ ли, че победата в конкурса ще те промени?

- На този етап не мисля, че съм видяла всички възможни отзиви. Смятам, че ще видя и чуя различни мнения, които със сигурност няма да ме променят като човек, без значение позитивни или негативни ще бъдат те.

-Какъв човек си ти и кое твое качество смяташ, че впечатли публика и жури?

- Смятам се за позитивен човек, добронамерена съм към всеки, който ме дарява със същата енергия. Харизматична и усмихната личност съм, мисля че и това подтикна журито и публиката да изберат мен.

- Помниш ли първата си изява на модния подиум и каква емоция усети?

- Да, беше точно преди година, на същия подиум и на същото събитие. Емоциите тогава ме засипваха от всички възможни страни, беше невероятно изживяване, изпитвах както притеснение, така и сигурност, както страх, така и увереност, общо взето велико преживяване!

- Семейството ти подкрепя ли те в това твое начинание?

- Семейството ми ме подкрепя винаги във всичко, с което се захвана. За тях е важно да съм щастлива с това, което правя и да съм в комфортната си зона. Горди са с мен.

- Какво е мнението ти за пластичната хирургия? Смяташ ли, че притежателката на короната трябва да е напълно естествена?

- Нямам против пластичните интервенции, стига да е в рамките на нормалното и допустимото. Ако има хора, които нямат самочувствие заради определена черта от външния си вид, която биха могли да поправят- защо не, нямам лошо мнение за това.

- Успяваш ли да съчетаеш учението и призванието, което си избрала, а именно модата?

- Успявам да ги съчетая прекрасно. Всичко, което се случва с желание се получава феерично.

- Обвързана ли си? Половинката ти подкрепя ли те относно конкурсите за красота?

Да, обвързана съм с прекрасен човек, който ме подкрепя и върви с мен в абсолютно всичко, в добро и лошо.

- Чувстваш ли се готова за предстоящата изява в конкурса “Мис България” и какви са очакванията ти?

- Чувствам се готова, ще дам всичко от себе си, за да представя града ни по най-добрия начин. Обичам сцената, обичам публиката. Сигурна съм, че претендентките за голямата титла са подбрани внимателно, конкуренцията ще е голяма, разбира се искам да спечеля, но всичко е в ръцете на журито.

- Какво правиш в един твой ден? Какви са твоите хобита?

- Ходя на лекции в университета, работя, отделям време за приятелите си. В почивните си дни обичам да се разхождам сред природата.

- Спортуваш ли и как успяваш да поддържаш перфектната си фигура? Спазваш ли хранителен режим?

- На този етап, след като прекратих спортната си кариера, спортната активност в живота ми е доста по-малко. През живота си никога не ми се е налагало да спазвам хранителни режими, не внимавам какво хапвам и за мое щастие това не се отразява на фигурата ми.

- Имаш ли идоли в модния свят, които те вдъхновяват?

- Няма определена личност, на която да подражавам. Харесвам личности с изявен характер, следя активно доста от модните икони, фаворит ми е Зендая.

- Какви са целите ти? 

- Целите в живота ми са да създам семейство, да отворя собствен спортен бизнес и да живея спокоен живот.

- Какво би посъветвала младите момичета, които искат да тръгнат по твоя път?

- Бих ги съветвала, ако го искат, да го направят, без значение мнението на околните, без да слушат негативни мнения и коментари, да се забавляват с всичко, с което се захванат и ще успят.

Екипът на TrafficNews пожелава успех на София Папукчиева и й пожелава да донесе короната на Мис България в родния си град.