Тя носи корона, не сваля усмивката от лицето си и носи доброто в себе си. Лора Асенова е новата носителка на титлата "Мис Вселена България" и в началото на декември лети към САЩ, за да докаже, че българките са най-красивите жени в света. 

Ослепителната дама е на 25 години и родом е от град Бяла Слатина. Тя е едно младо момиче, което обича пътешествията и спорта, а също и... математиката. Тази година Лора Асенова се дипломира като магистър по Електронен бизнес в СУ.

Пътуването и доставя голямо удоволствие и често посещава различни места, като вярва, че всяко посетено кътче я обогатява като човек. Тренира упорито и редовно ходи на фитнес. 

Вижте какво още разкри пред Trafficnews Лора Асенова за себе си:

- Как се чувствате като носителка на короната „Мис Вселена България”?

- Чувството е невероятно! Еуфорията е голяма! Заливат те много положителни емоции. В професионален план се надявам да ми донесе нови ангажименти и нови възможности за развитие. В емоционален план, това е едно огромно постижение за мен. То ме направи истински щастлива. Посвещавам тази победа на моя баща, който вече не е до мен, но винаги е вярвал в мен и ме е подкрепял по пътя ми. Знам, че сега много се гордее.

- А кога стъпихте за първи път на модния подиум и какво почувствахте?

- Още от малка съм по сцените, а тогава вълнението ми беше още по-голямо и по детски чисто.

- Декември вие ще прославите България на конкурса Мис Вселена в САЩ! Вълнувате ли се и как протича подготовката ви?

- Както за всяко предизвикателство, стоящо пред мен, винаги подхождам сериозно и с много отговорност. Очаквам нещата да се случат по възможно най-добрия начин за мен. Ще замина с позитивна нагласа, готова да се справя с всичко по пътя си. Подготовката ми е доста сериозна, спазвам режим на хранене, тренирам редовно походка, сценично поведение и езиковите си умения. Избираме тоалетите за конкурса, снимаме различни видеа и фотосесии, има доста работа около подготовката.

- Това първото ви пътуване до САЩ ли ще бъде?

- Няма да е първото ми пътуване до там, била съм на няколко места в САЩ преди, като Маями, Лас Вегас, Лос Анджелис, Ню Йорк.

- Какво според вас трябва да притежава една достойна Мис?

- Една достойна мис трябва преди всичко да е усмихната и добра. Да има високи морални ценности. Не трябва да притежава само външна красота, а и вътрешна. Да е готова да помага и да не спира да се развива. Да е любопитна към света и новите знания, ангажирана с ежедневието си.

- За или против пластичната хирургия сте и вие самата имате ли корекции по себе си? Какви?

- Все повече хора се обръщат към пластичната хирургия, аз нямам нищо против това. Всеки е свободен сам да решава и избира как иска да изглежда, за да се чувства възможно най-добре. За момента се харесвам такава, каквато съм и не смятам да променям нещо по себе си.

- С какво друго се занимавате, освен с мода?

Освен модата, при мен голямо място заема спортът. С приятеля ми заедно тренираме и разработваме фитнес зала. Обичаме да се храним здравословно и да даваме съвети на близки и приятели как и те да го правят.

- Кои са любимите ви продукти и процедури за коса и кожа и как поддържате фигурата си?

- Косата си поддържам с български продукти, които я правят много здрава и мека. Относно кожата ми, обичам да я хидратирам с различни продукти. Поддържам фигурата си с редовни треноровки и здравословно хранене.

- Има ли храна, която сте изключила напълно от менюто си?

- Старая се да се храня здравословно и балансирано. Позволявам си изкушения понякога, разбира се. Избягвам газираните напитки, готвя само със зехтин и кокосово масло.

- Ако ви предложат да се снимате за Плейбой ще приемете ли?

- Не смятам за уместно участието ми в подобни фотосесии.

- Имате ли мъж до себе си?

- Имам мъж до себе си, когото много обичам. Заедно сме от доста време, вече 6 години. Запознахме се във фитнеса и от там започна всичко. В близката една година няма да има сватба, тъй като това е едно от изискванията по договора ми. Но след това всичко е възможно.

- Вие сте красива жена, ревнува ли ви вашият приятел и как реагира на интереса към вас? А вие ревнива ли сте?

- Като всеки мъж и той пази своето, но напълно ме подкрепя в начинанията ми и знае, че е нормално да има интерес към мен. Аз също съм ревнива, но вярвам, че сме доказали предаността си един към друг.

- Ако можехте да влезете в чуждо тяло, кого бихте избрала и защо?

- Много интересен въпрос, не съм се замисляла досега. Предпочитам да съм себе си, но би ми било интересно да знам как ме възприемат останалите хора.

- Кога беше последното ви пътуване по света и къде? А коя е вашата мечтана дестинация?

- Последното ми пътуване беше съвсем скоро до остров Закинтос, Гърция. Обичам да посещавам екзотични и далечни места, искам да посетя Филипините, Малдиви, Сейшели и много, много други.

- Кога беше последният път, когато ви беше срам?

- Понякога ме е срам от това, че не се подкрепяме достатъчно. Не бива да има зло между хората. Нека бъдем по-добри и се подкрепяме взаимно.

- А последният път, когато казахте „извинявай”?

Не се притеснявам да използвам думата “Извинявай”. За мен е много силна и носи много емоция в себе си.

- За какво мечтаете?

- Мечтая за семейство, добри приятели, далечни пътувания и здраве за всички, които обичам.

И едно кратко интервю:

Първото нещо, което правя сутрин е…Влизам в банята.

Никога не излизам от вкъщи без…Телефона си.

Любимата дреха в гардероба ми е…Бяло сако.

Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е…Стилен.

Моите любими дизайнери са…Българските.

Последният път, когато плаках беше…Онзи ден.

Последното нещо, което търсих в Google беше…Мис Вселена.

Нещото, което винаги съм искала да направя e…Да скоча с парашут.

Парфюмът, който отлично ме описва е…Монтале, Стари найт.